19 Ocak 2010 Salı


PEŞMERGELERİ MOSSAD EĞİTİYOR















Kuzey Irak’taki peşmergeleri, MOSSAD ajanları ve emekli İsrail subayları eğitiyor. MOSSAD ajanlarının bağlantıları sonucunda onlarca emekli İsrail askeri tarım uzmanı ve mühendis kimliği altında Kuzey Irak’a sızıyor.
Kuzey Irak’taki Kürt yetkililer ile İsrailli emekli askerler arasında ilk teması sağlayan kişinin İsrail gizli servisi MOSSAD’ın eski başkanı olduğu, görüşmeleri ise İsrailli işadamı Shlomi Michaels’ın yürüttüğü belirtildi.
Z bölgesine konuşlanıyorlar 
İtalya’da yayımlanan La Stampa gazetesi, İsrail’deki Yediot Ahronot gazetesine dayandırdığı haberde, İsrail ordusundan emekli olan onlarca askerin, tarım uzmanı ve mühendis kimliği altında kuzey Irak’a gittiklerini belirtti. İsrailli emekli askerlerin “Z Bölgesi’’ diye adlandırılan gizli bir bölgeye konuşlanarak, Kürt gerillaları eğitmeye başladıklarını yazan La Stampa, Yediot Ahronot gazetesinin, İsrailli askerleri Erbil yakınlarındaki Havler Havalimanı’nda görüntüleyen bir fotoğraf yayımladığını belirtti.

Bağlantıyı MOSSAD kuruyor 
Kuzey Irak’taki Kürt yetkililer ile İsrailli emekli askerler arasında ilk teması sağlayan kişinin İsrail gizli servisi MOSSAD’ın eski başkanı ve İsrail İşçi Partisi milletvekili Dany Yaton olduğunu, ardından görüşmelerin Yatom şirketinin eski ortaklarından İsrailli işadamı Shlomi Michaels tarafından sürdürüldüğünü belirtti. Gazete, emekli askerlerin Kuzey Irak’a gidiş gerekçelerinin “Kuzey Irak’taki Kürtlere terörle mücadele konusunda eğitim vermek’’ olduğunu savundu. Ancak Kuzey Irak’taki peşmergelerin maruz kalacağı “terör tehlikesi” konusunda net bir tanım yapılmıyor. Peşmergelerin, Türk askeriyle mücadele olasılığı göz önünde bulundurularak eğitildiği belirtiliyor.


Hiç yorum yok: