24 Ocak 2010 Pazar

İSRAİL, FİLİSTİNLİLERİN ORGANLARINI ÇALDIĞINI İTİRAF ETTİ

İsrail’in öldürülen Filistinlilerin organlarını kullandığını itiraf ettiği; ancak bu uygulamanın 1990’lı yıllarda durdurulduğunu açıkladığı bildirildi.




İsrail’in öldürülen Filistinlilerin organlarını kullandığını itiraf ettiği; ancak bu uygulamanın 1990’lı yıllarda durdurulduğunu açıkladığı bildirildi.

İngiltere’de yayımlanan Guardian gazetesi, “İsrail Filistinlilerin organlarını kullandığını itiraf etti” başlıklı haberinde İsrailli doktorların Filistinlilerin organlarının kullanıldığını; ancak bu uygulamaya 1990’lı yılların sonlarında son verildiğini duyurdu.

İsrailli doktorların 1990’lı yılların sonlarında uygulamaya son verilse de Filistinlilerin organlarını ailelerinin izni olmaksızın aldıklarını ve kullandıklarını itiraf ettiklerini belirten gazete, İsrail adli tıp merkezi eski müdürü Dr.Yahuda Heys’in, “İsrail, bazı Filistinlileri öldürmüş ve onların organlarından yararlanmıştır” dediğini nakletti.

İsveç’te yayımlanan Aftonbladet gazetesinin İsrail’in Filistinlilerin organlarını çaldığına ilişkin haberinin İsrail tarafından yalanlandığını hatırlatan gazete, İsrailli doktorların organ hırsızlığı konusundaki itiraflarının artık İsrail televizyonlarında bile yayımlandığını, bunun da Filistinlilerin daha da öfkelenmesine sebep olduğunu yazdı.

Gazeteye açıklamada bulunan İsrail parlamentosundaki Arap milletvekillerinden Ahmed Tibi, “Bu itiraflar İsrail ordusunun ne kadar cani olduğunun açık bir göstergesidir” dedi.

Hiç yorum yok: