10 Ekim 2009 Cumartesi

SARKOZY GÜL ILE GÖRÜNMEK ISTEMEDI

Cumhurbaşkanı Gül'e 'minimum protokol'
FRANSIZ Le Monde gazetesi, Türkiye sezonu için `Görkemli bir açılış' isteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Fransa'dan `minumum protokol' yapıldığını yazdı. Gazete, Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olan Cumhurbaşkanı Nicolas Sakozy'nin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görünmek istemediğini iddia etti.
Çarşamba akşamı `Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nde Cumhurbaşkanı Gül onuruna verilen ve basına kapalı verilen akşam yemeğinde hiç bir Fransız bakanın olmamasına dikkat çeken gazete, Elysee Sarayı'nda iki cumhurbaşkanın buluşacakları yemekten sonra da basın toplantısı olmayacağını açıkladı.
Sarkozy - Erol, THy Fransa Gen müd.

BIR BIRINIZI COK MU ARADINIZ ??


BU ISIN ICINDE BIR SAPIKLIK VAR AMA...HAAA MITTERRAND (madam'in akrabasi) SÜBYANCI VE ESCINSELMIS (Basliga tiklayiniz veya http://www.youtube.com/watch?v=CJJzsQecmyc) Fransa’da 9 ay sürecek “Türkiye Mevsimi” etkinlikleri resmen başladı. Fransa Kültür Bakanlığı, her yıl dünyanın farklı bir ülkesini Fransa’ya konuk ederek Fransız vatandaşlarına bu ülkenin kültürü hakkında 1 yıl süren etkinliklerle tanıtımlar yapıyor. Türkiye’nin 2009’da konuk olması ile ilgili karar eski cumhurbaşkanı Jacques Chirac tarafından alınmıştı.
Türk karşıtlığıyla bilinen halefi Nicolas Sarkozy’nin etkinliğin süresini 9 aya indirmesine rağmen büyük hazırlıklar sonunda, Türkiye tarafının iptal etmeyi bile düşündüğü söylentilerinin yayılmasına rağmen, iki ülkenin Kültür Bakanları Paris’te düzenledikleri bir basın toplantısıyla “Türk Mevisimi”ne start verdiler. 31 Mart 2010’a kadar devam edecek olan Türkiye Mevsimi, ülkenin en prestijli müzelerinde sergiler, Louvre Müzesi’nin bahçesinde açılacak kahvehane, bayram kutlamaları, konserler ve panellerle Türkiye’yi Fransa gündeminin ilk sıralarına yerleştirecek.Üç yıla yakın bir sürede yapılan hazırlıklar sonucunda ve yoğun bir hazırlık süreci ve Türkiye ile Fransa’nın toplam 30 milyon euro’luk yatırımıyla gerçekleştirilen mevsim irili ufaklı 400 etkinlikten oluşacak. İşte detaylar:
Sarkozy / Nazan Erol THY Fransa Gen müd.
Cumartesi günü Paris’in simgesi Eyfel Kulesi önündeki meydanda “Anadolu Ateşi” dans grubunun yapacağı gösteri ve Mercan Dede’nin vereceği konser, “Türkiye Mevsimi”ndeki ilk etkinlikler olacak.Başkent Paris’in en önemli 3 müzesinde sergi salonları Türkiye için rezerve edilmiş durumda. Grand Palais’de İstanbul sergisi 10 Ekim’de başlıyor. Louvre Müzesi’nde de aynı tarihlerde Antik İzmir, Hitit Uygarlığı ve Osmanlı kaftanları üzerine üç ayrı sergi yapılacak. Centre Pompidou’da ise Türk video sanatı üzerine bir sergi düzenleniyor. Grand Palais’deki serginin açılışını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile birlikte yapması bekleniyor.
Tarihi Louvre Müzesi’nin Tuileries bahçesinde 15 Temmuz’dan itibaren Cafè Turc kurulacak. Burada bir ay süreyle Türk kahvesi ve Türk yemekleri servis edilecek. Paris Belediye Başkanı Bertrand Delanoe, yazar Orhan Pamuk, yönetmen Nuri Bilge Ceylan ve fotoğraf sanatçısı Ara Güler’e törenle kentin anahtarını verecek.19 Eylül’de “Ramazan Gecesi” isimli bir etkinlikle bayram kutlanacak. 8 Ekim’de iki ülkenin cumhurbaşkanlarının katıldığı bir törenden sonra Eyfel Kulesi bir ay süreyle Türkiye renklerinde aydınlatılacak. Fransa’da Türkiye Mevsimi etkinliklerinde, sinema, tiyatro, fotoğraf etkinlikleri de yer alcak. La Rochelle kentindeki sinema festivalinin konuğu Nuri Bige Ceylan olacak, Ara Güler segisi açılacak, ünlü Cahiers de Cinema dergisi Türk sinemasına özel bir sayı çıkartacak. Fransa Kültür ve İletişim Bakanı Frederic Mitterand’ın "Sayın Bakan, benim neden ünlü olduğumu bilmiyor galiba..." diyerek toplantıdakileri güldürdü. Fransa’nın eski cumhurbaşkanlarından François Mitterand’ın yeğeni olan Frederic Mitterand’ın eşcinselliği, Fransız kamuoyunca yakından biliniyor. Ayrıca, Basın toplantısı sonunda, Fransa Kültür bakanlığı tarafından bir kokteyl verildi. Verilen kokteylde içki verilmemesi, Türkiye’nin Orta doğu’daki müslüman ülkeler arasında yer alan bir konumu çağrıştırdığı söylentileri ortalıkda dolaştı. Paris ( Tan-Sar) 1.7.2009
kaynak http://teomankaiser।blogspot.com/
abdullahgul

Le Monde: Gül için Fransa'da minimum protokol

Engin AKGÜRBÜZ / LYON, (DHA)
Le monde gazetesinin verdiği habere göre Türkiye sezonu için "Görkemli bir açılış" isteyen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e Fransa'dan "minumum protokol" yapılıyor. Türkiye'nin AB üyeliğine karşı olan Cumhurbaşkanı Nicolas Sakozy'nin Abdullah Gül ile görünmek istemediğini iddia eden Le Monde, Grand Palais'de yapılacak "Bizans'tan İstanbul'a" isimli serginin açılışında açılış konuşmasını yapacak olan Türkiye Sezonu Komiseri Nazan Ölçer'in bu konuşmayı Türkçe yapacak olmasına "Fransızca konuşulmasını istiyorum" diyerek karşı çıkan Nicolas Sarkozy'nin isteğine Fransız tarihçi Pierre Chuvin'in yapacağı Fransızca konuşmanın da eklenmesinin diplomatik bir sıkıntıyı önlediğini iddia etti. Yarım saat gibi rekor bir sürede yapılacak olan açılış kutlamaları, sergide yapılacak üç ziyaretle sınırlı kalacak. Çarşamba akşamı "Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü"nde Gül onuruna verilen ve basına kapalı gerçekleşen akşam yemeğinde hiç bir Fransız bakanın olmamasına dikkat çeken gazete, Elysée sarayında iki cumhurbaşkanın buluşacakları yemekten sonrada basın toplantısı olmayacağını açıkladı

Hiç yorum yok: