27 Ağustos 2009 Perşembe


İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, hükümetin ‘Kürt açılımı’na sert tepki gösterdi.
İzmir Barosu Başkanı Özdemir Sökmen, ülkenin birliğine, bütünlüğüne yönelik olarak, günlerdir ‘Demokkarik açılım’, ‘Kürt açılımı’ adı altında büyük bir saldırının sürdüğünü belirtti.
Hükümetin Kürt açılımının ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin fiilen uygulanması için zemin hazırlamaya yönelik olduğunu belirten Sökmen, “ABD'nin Büyük Ortadoğu Projesi'nin eşbaşkanları, proje memurları seferber olmuşlardır. Binlerce yıldır bilikte yaşadığımz ve emperyalizme karşı birlikte savaşarak Cumhuriyeti kurduğumuz büyük milletimiz, etnik parçalara bölünmek istenmektedir. Yaklaşık 30 yıldır terörle yapamadıklarını, bizzat eşbaşkanlar, proje memurları ve işbirlikçi aracılığıyla yapmaya çalışıyorlar. Hatta bizzat kendileri işin başındalar, ABD ve Alman büyükelçilikleri, açılımla ilgili ziyaretler ve açıklamalar yapıyor” dedi.
Sökmen açıklamasının devamında "İzmir Barosu olarak, Milletimizi etnik temelde bölmeye, parçalamaya çalışan, Yugoslavya ve Irak'taki gibi etnik çatışmalara ve kardeş kavgasına sürükleyecek bu sürece karşı tüm yurttaşlarımızı ve kamuoyunu uyarıyoruz” dedi.

Hiç yorum yok: