27 Ağustos 2009 Perşembe

Haberde Ergenekon silahlı terör örgütü olarak geçiyor. Haberin bu kısmını Star gibi bir gazetenin reklamını yapmamak adına beyaz renkle sansürlüyorum. Oysa bunu kullanmak mahkemece yasaklandı. Henüz örgüt olduğu bile kanıtlanmadı. ABD’nin Dalan’a vize vermemesi kadar doğal ne olabilir ki.Dugin’e gelince;Dugin Rusya’da gerçekleşen renkli Saros devriminin karşısında Rus gençliğini harekete geçiren,ABD oyunlarını ortaya çıkaran Rus aydınıdır.Ama star gibi ABD güdümlü gazeteler bunu böyle yazamaz tabii ki.Benzetmelerde çok ilginç.Münevver karabulut’un katili de Rusya’da mış.Olabilir; Fettullah’ta ABD’de.ABD’de iken neden Fettullah’la aynı ülkede diye haber yapmadınız peki.Sizi vicdanını satılmışlar sizi.Oda tedavi diye kaçtı,aklandı hala gelmiyor.Neden haber yapamıyorsunuz?
Arpanızı keserler değil mi?
Siz bu halkı ahmak sanmaya devam edin.
DALAN ABD’DEN KOVULDU RUSYA’YA SIĞINDI
ABD'nin vizesini yenilemediği Ergenekon zanlısı Bedrettin Dalan, emekli general Ersöz gibi Rusya'ya kaçtı.
Ergenekon ******** *** iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınacağını öğrenip yurtdışına kaçan ve yaklaşık 7 aydır firari durumda olan Bedrettin Dalan Rusya'da.
Aylardır 'tedavi görüyorum' diyerek ABD'de yaşayan Dalan, Temmuz ayı sonuna kadar sağlık raporu almıştı. Rapor süresi biten Dalan, ABD'de vize sorunu yaşayınca Güney Amerika üzerinden Rusya'ya geçti.
ABD'nin vize vermediği Dalan'ın, Rusya'daki işlemlerini Levent Ersöz'ün danışmanı olduğu şirketler üzerinden yaptığı ve Ergenekon sanıklarının dostu Dugin'le bir araya geldiği öğrenildi.
RUSYA'DA SIK SIK YER DEĞİŞTİRİYOR
ABD vizesi biten ve aldığı 'seyehat etmesine engel sağlık sorunları var' raporunun süresi de Temmuz'da dolan Bedrettin Dalan'ın, vize alabilmek için yaptığı başvuru ABD makamları tarafından geri çevrildi. ABD'de kaçak duruma düşmek üzere olan Ergenekon firarisi Dalan'ın Ağustos ayı içinde Güney Amerika üzerinden Avrupa'ya oradan da Rusya'ya geçtiği öğrenildi. Dalan'ın Rusya'da da kendisini rahat hissetmediği ve ülke içinde sık sık adres değiştirdiği öğrenildi.
RUS ULUSALCI DUGİN'LE GÖRÜŞTÜ
Türk makamlarının, Ergenekon firarisi Dalan'ın Rusya'dan iadesi için resmi başvuru işlemlerinin hazırlığına başladıkları belirtildi. Dalan'ın Rusya'da Neo Bolşeviklerin lideri Aleksandır Dugin'le J))görüştüğü konusunda bilgiler elde edildi. Dugin'in bir diğer Ergenekon sanığı Doğu Perinçek'le yakın ilişkileri Ergenekon iddianamesine yansımıştı. Dugin Ergenekon Davası'nı sert biçimde eleştiren yazılar kaleme aldı.
İŞLERİNİ ERSÖZ'ÜN ŞİRKETİ HALLEDİYOR
Dalan'ın Rusya'daki işlerini, Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün bağlantılı olduğu Rosoboronexport ve EMT Erimtan Danışmanlık Firması üzerinden yürüttüğü belirlendi. Levent Ersöz'ün de firarda olduğu 6 ay boyunca sevgilisi olduğu iddia edilen Ulvia Seremova üzerinden bu şirketlerle ilişkisini yürüttüğü belirlenmişti. Ulvia Seremova, Levent Ersöz'ün emekli olduktan sonra danışmanlık yaptığı Rus silah şirketi Rosoboronexport'ta çalışıyordu.
Kaçmaya çalışsam yemin ederim dayanamaz dönerim
İkinci Ergenekon iddianamesine giren bir ses kayıt dosyası, firari Bedrettin Dalan'ın çok büyük iddialarını ortaya çıkarmıştı. Dönemin Jandarma İstihbarat Daire Başkanı Levent Ersöz tarafından kayda alınan konuşmasında Bedrettin Dalan, yurtdışına kaçan kanun kaçaklarını "Türkiye sevdası olmayan kişiler" olarak suçluyor ve çok iddialı sözler sarf ediyordu:
"Onların böyle Türkiye sevdası yok. Bir defa kurulmuşlar, daha yerleşememişler. Bir sıkıyı görseler New York'ta, Paris'te yaşamayı göze almış adamlar. Kendim kaç defa ölçtüm, ... gidiyorum, bir hafta geçtiği zaman kuşun kanadıyla Türkiye'ye kaçıyorum. Yemin ediyorum, Türkiye'ye kaçmaya çalışsam 10 gün sonra idama razı olur geri dönerim. Benim yapım bu..."
Kaçağın yeni sığınma yeri
Rusya son dönemde Türkiye'nin Meksikası durumuna geldi. Aranan pek çok sanık ya da zanlının Rusya'da bulunduğu yönünde iddialar gündemden hiç düşmüyor. Son günlerin en popüler kanun kaçağı Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun da Rusya'da olduğu belirlenmişti. Daha önce de Ergenekon sanığı Levent Ersöz ve PKK elebaşısı Abdullah Öcalan Rusya'da saklanmıştı.
Mazeretleri hiç bitmedi
Ergenekon Operasyonu'nun 10. dalgasında 7 Ocak 2009'da hakkında gözaltı kararı çıkartılan Bedrettin Dalan, yaklaşık 7 aydır firari durumunda. Dalan ilk dönemlerde "Eşimle birlikte ABD'de kalp rahatsızlığı nedeniyle tedavi görüyoruz. Tedavi bitince döneceğim" dedi. Eşinin tedavisinin bittiği ve ülkeye döndüğü ortaya çıkınca da "Diş tedavisi görüyorum ve bitince dönüp dönmemeyi düşüneceğim" dedi. ABD'li doktorlardan "sağlık sorunları var" gerekçesiyle Temmuz sonuna kadar rapor alıp Ergenekon savcılarına gönderdi. Rapor süresi dolan Dalan yine Türkiye'ye dönmedi. Dalan'ın nerede olduğu sorusunun cevabına yine Star ulaştı. ABD'nin vize vermediği Dalan, Rusya'ya sığınmıştı.
Kaynak: Star

Hiç yorum yok: