5 Temmuz 2009 Pazar

SUS KIZIM.SANA İŞ VEREYİM

İZMİR'e, yengesi Şadan Satoğlu'nun vefatı nedeniyle, dayısı Nazif Satoğlu'na taziye ziyaretine gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eve girmeden önce sokakta tepki gösterildi.

Yanına gelen üniversite mezunu Sinem Örsçek, “Bu ülkedede neler oluyor? Bilmek istiyorum. Bu insanlar sizi neden alkışlıyor, anlamıyorum” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, yengesi Şadan Satoğlu'nun, geçtiğimiz 9 Haziran'daki vefatının ardından İzmir'de yaşayan dayısı Nazif Satoğlu'na taziye ziyareti için dün saat 20.30 sıralarında, ‘Ana’ uçağıyla İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na geldi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın karşıladığı Gül, havalinanında herhangi bir açıklama yapmadan sivil plakalı, Mercedes marka bir otomobile binerek ayrıldı. Havalimanı çıkışında konvoyda bulunan basın araçları, trafik polisleri ve koruma araçları tarafından ablukaya alındı, takip etmelerine izin verilmedi. Bu abluka Gaziemir Akçay Caddesi, Uzundere Çevre Yolu'nun Limontepe girişine kadar devam etti.

KORUMALAR UZAKLAŞTIRDI Cumhurbaşkanı Gül, dayısının evinin bulunduğu Yeşilyurt semtindeki sokakta, yaklaşık 100 kişi tarafından alkışlarla karşılandı. Sokakta toplananlardan 32 yaşındaki Sinem Örsçek, hızlıca Gül'e doğru gelerek, “Bu ülkedede neler oluyor? Bilmek istiyorum. Bu insanlar sizi neden alkışlıyor, anlamıyorum” dedi. Örsçek, korumalar tarafından ağzı elle örtülerek uzaklaştırılırken, kendisine sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlarla kısa süre sohbet eden Gül, ardından dayısının evine girdi.

Korumalarının uzaklaştırmanının ardından aynı sokaktaki kendi apartmanlarına giren Sinem Örsçek bir süre sonra dışarı çıktı. Basın mensuplarına açıklama yapan Örsçek, Hacettepe Üniversitesi İstatistik bölümünden mezun olduğunu, endüstriyel asarım mesteri yaptığını anlattı. Örsçek, bugüne kadar birçok ekonomik kriz yaşandığını, başarılı bir öğrenim hayatı geçirmesinde, okuduğu okullarda her zaman birinci olmasına rağmen iş bulamadığını, tepkisinin buna olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül'ün korumaları Örsçek'e iş bulma konusunda yardımcı olacakları sözünü verdi. Örsçek daha sonra Gül'ün dayısının evinin tam karşısındaki apartmanda bulunan dairelerine girdi.

Sinem'e Cumhurbaşkanı en ufak ters bir tepki vermedi. Cumhurbaşkanı Gül, dayısının evine girdi, Sinem'i çağırttı, gerginlik tatlıya bağlandı.

Sinem Örsçek, bir süre sonra korumalar tarafından Gül'ün dayısının evine çağrıldı. Burada Cumhurbaşkanı Gül ile görüşen Sinem Örsçek, daha sonra taziye evinden ayrıldı.

Gül daha sonra çevredeki vatandaşlara el sallayarak geceyi geçireceği otele yerleşti

Hiç yorum yok: