5 Temmuz 2009 Pazar

HEP AYNI YALANLAR

Hep aynı yöntem.

ABD’nin ileri karakolu önem verdiği bölgelere ziyaretlere başladı. Bu ziyarette öne çıkan Kazakistan ve Azerbaycan. Yıllardır görülmezden gelinen bu ülkeler şu anda dünyanın kalbinin attığı yerler. Gerçek hedef el deymemiş orta Asya enerji kaynakları,yani Kazakistan.Azerbaycan’da bu bölgeye ulaşmanın kilit noktası.Türkiye Cumhuriyetine “büyük ağabey” diyen bu iki ülkeyi emperyalistler ve emperyalistlerin coğrafyamızdaki karakolu İsrail fark etti ve diplomatik girişimler bir yandan,renkli devrimler diğer yandan,Afganistan ,Pakistan ve Irak’ta ki katliamlarıyla da askeri olarak; farklı biryandan girişimlerine başladılar.Tüm bu girişimlerin hepsinin aynı merkezden ve aynı politika çerçevesinde yürütüldüğü artık bilinmelidir.Yöntem aynı.Aynı kişiler farklı kişilermiş gibi gösterilerek bir grup dostane gezi düzenleyip yatırım taleplerinde bulunurken,bir diğer kol gençleri sivil toplum örgütleri adı altında devşirmeye çalışıyor,diğer bir grupla da silahlı istila yapıyor.

Bakınız 1ay içerisinde aynı coğrafyada Kazakistan’a ulaşmak uğruna katledilen insanlar:

2 Haziran: Pakistan Svat vadisindeki operasyonda 52 asker öldü 23 asker yaralandı 3 Haziran: Afganistan’da ortak operasyonunda 248 muhalif öldürüldü.100 kişi de yaralandı 4 Haziran: Kandahar’da bombalı saldırıda 6 sivil öldürüldü 10 polis de yaralandı 5 Haziran: Afganistan Kapisa’daki ortak operasyonda 2 asker öldü 2 asker de yaralandı 6 Haziran: Peşaver’de bir camiye bombalı saldırı düzenlendi 40 kişi öldü 50 kişi de yaralandı 7 Haziran: İslamabad’da polis binasına düzenlenen intihar saldırısında 2 polis öldü.12 kişi yaralandı 8 Haziran: Afganistan’ın güneyinde ve kuzeyindeki operasyonlarda 27 kişi öldü, 4 asker de yaralandı 10 Haziran: Kunar ve Ghor kentinde 3 ayrı çatışmada, toplam 24 kişi intihar saldırılarında öldürüldü 11 Haziran: Pakistan’ın Candola, Spilitoy ve Bannu bölgesindeki operasyonda 100 kişi öldürüldü 13 Haziran: Baglan kentinde NATO askerleri ilye muhalifler çatıştı 3 kişi öldü 40 kişi de yaralandı 15 Haziran: İslamabad’da cuma namazında düzenlenen kanlı intihar saldırısında da 40 kişi öldürüldü 16 Haziran: Lahor’da camiye ve türbeye düzenlenen iki saldırıda, 4 kişi öldü, 38 kişi yaralandı 17 Haziran: Pakistan’ın Mekin köyü sakinlerine savaş uçaklarından açılan ateş sonucu 4 sivil öldürüldü 19 Haziran: Pakistan’ın güneyinde operasyon, 8 ölü 20 Haziran: ABD uçakları ve topçuların desteklediği Güney Veziristan’da çatışmalarda 50 asker öldü. 21 Haziran: Pakistan’ın Razmak bölgesindeki hava saldırısında, 3’ü kadın 3 ü çocuk 21 sivil öldü 23 Haziran: Kandahar’da otoyoldaki köprüde arama yapan 5 polis bombalı saldırıda öldürüldü 25 Haziran: Jowzjan bölgesindeki saldırıda BM çalışanları hedef alındı, çatışmada 3 sivil öldürüldü 26 Haziran: Leşkergah’taki yola bomba, 4 ölü 4 yaralı 27 Haziran: Güney Veziristan’daki çatışmada 10 kişi ölürken 12 kişi de yaralandı 28 Haziran: Afganistan, Veziristan’da 13 sivil vuruldu 29 Haziran: Kurram’da çatışma,33 ölü 65 yaralı 30 Haziran: Pakistan Dera’da bomba, 2 ölü 3 yaralı 1 Temmuz: Pakistan’da Peşaver’de 2 polis öldürüldü

Dünya halkları bu katillerle toplu olarak mücadele etmediği sürece bu yılan herkese dokunacak.

PERES’DEN AZERBAYCAN VE KAZAKİSTAN’A TARİHİ ZİYARET

İsrail Devlet Başkanı Peres, Orta Asya’nın iki Müslüman ülkesi, Azerbaycan ve Kazakistan’a resmi ziyaret düzenledi. İkili ilişkileri geliştirmek amacıyla gerçekleşen geziye, kalabalık bir işadamı heyeti de eşlik etti

İsrail Devlet Başkanı Şimon Peres, Azerbaycan ve Kazakistan’ı kapsayan “tarihi ziyaretlerine” Pazar günü başladı. Azerbaycan ziyareti bu ülkeye İsrail’den yapılan ilk resmi ziyaret olması bakımından önem taşıyor.

Peres’in Müslüman iki ülkeyi kapsayan bu ziyareti çeşitli kesimler tarafından protesto edildi. Bazı internet sitelerinde yer alan haberlere göre Azerbaycan İslam Partisi’nin Üst Kurulu üyeleri ziyaretten rahatsızlık duyduklarını dile getirdi. İslami bir grup ise Peres’in Bakü ziyareti ile ilgili olarak “Suçlu Siyonist rejimin liderinin ziyaretine karşıyız ve ona tepkimizi dile getiriyoruz. Azeri liderler ziyareti iptal etmelerini istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Aynı grup açıklamalarına şöyle devam etti: “İsrail’in Bakü’ye yaptığı ziyaret Azerbaycan’ın Müslüman bir ülke olarak uluslararası itibarını zedeleyebileceği gibi aynı zamanda İslam Dünyası’na bir hakarettir. Hükümetin bu geziyi iptal ettirerek İslam dinine saygı göstermesini talep ediyoruz.”

İsrail Devlet Başkanlığı ziyaretin amacını ‘Rusya, Çin ve İran’ın kesiştiği bölgede yer alan iki Müslüman ülke ile stratejik, ekonomik ve diplomatik alanda ilişkileri geliştirmek.’ olarak açıkladı. Peres, ziyaretleri ile 2. Dünya Savaşı sırasında ülkelerindeki Yahudilere iyi davranan ve başka Yahudilere kapılarını açan iki ülkeyle olan ilişkileri geliştirmeyi amaçlıyor.

Peres ziyaretinde kendisine Sanayi Ticaret ve Çalışma Bakanı Binyamin Ben-Eliezer, Ulusal Yapılanma Bakanı Uzi Landau, Bilim ve Teknoloji Bakanı Daniel Herschkowitz, Savunma Bakanlığı yetkilisi Pinhas Buhris ile beraber İsrail savunma sanayiden yöneticiler ve yaklaşık 60 işadamı eşlik ediyor.

Kazakistan’da ise Peres, 3. Dünya Liderleri ve Geleneksel Dinler Kongresi’ne onur konuğu olarak katılıyor. Kazakistan lideri Nazarbayev ile bir araya gelmesi beklenen Peres’in ayrıca burada bir sinagog açılışı da gerçekleştireceği belirtildi.

Azerbaycan’ın İsrail ile öncelikli olarak işbirliği yapmak istediği alanlar arasında tarım, su kaynaklarının yönetimi, tıbbi eğitim ve ileri teknoloji alanları yer alıyor.

Azerbaycan’la yüzlerce milyon dolarlık silah satışı anlaşması bulunan İsrail, Kazakistan’la da ziyaret çerçevesinde çeşitli silah satış anlaşmaları imzalayacak. Ben Eliezer, gezi ile ilgili yaptığı değerlendirmede, “Enerji ve petrol alanında işbirliklerini geliştirmek istiyoruz. Doğalgaz alımı da önceliklerimiz arasında.” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok: