22 Mayıs 2009 Cuma

Ermeni ‘tezgah’ peşinde
AKP’nin yanlışlığı Türkiye’deki Ermenistanlıları sayma projesine CHP ve MHP’den tepki yağdı. Siyasiler, “Başbakan ’Türkiye’deki kaçak Ermenilerden bahsedince fırsatı kaçırmadılar. AKP yanlış üstüne yanlış yapıyor” görüşünde birleşti.
Ermeniciler yine tezgah peşinde!
Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve Heinrich Böll Stiftung Derneği, Norveç finansörlüğünde Türkiye’deki Ermenileri sayacak
Avrasya İşbirliği Vakfı’nın Sınır Ötesi Projeler Sorumlusu Vaskan Garabetyan, Uluslararası Hrant Dink Vakfı ve Heinrich Böll Stiftung Derneği’nin düzenlediği ’Türkiye-Ermenistan Gazeteci Diyalog Projesi’çerçevesinde Erivan’a giden gazetecilerle görüştü. Garabetyan, “Bu yıl Norveç Konsolosluğu’nun finansörlüğünde Türkiye’deki Ermenistanlı göçmenlerin sayısının belirlenmesi ve sorunlarının görünür kılınması için Türkiye’de Ermenistanlılar’ın yaşadıkları şehirlerde araştırma yapacağız” dedi. Türkiye’deki Ermenistanlıların sayılmasını içeren projeye siyasilerden sert tepki geldi.Siyasiler, “Başbakan ’Türkiye’deki kaçak Ermenilerden bahsedince fırsatı kaçırmadılar. AKP yanlış üstüne yanlış yapıyor” görüşünde birleşti. CHP Milletvekili Canan Arıtman, “Başbakan Türkiye’de kaçak Ermenistanlıların bulunduğundan söz etti. Ermenistanlılar büyük bir ihtimalle yasa dışı bir şekilde, kaçak işçi olarak çalışıyorlar. Dolayısıyla bunlar yapılan araştırmalarda ortaya konacak ve Türkiye aleyhine yeni söylemler geliştirilecek” dedi.
Dayatmalar gelecek...
MHP Milletvekili Reşat Doğru ise, “Türkiye üzerinde yeni oyunlar oynanmak istenecektir. Türkiye’ye yeni dayatmaların gelmesi söz konusu olabilir. Yapılacak araştırma ancak böyle değerlendirilebilir” ifadesini kullandı. MHP Milletvekili Süleyman Yunus Latifoğlu da, “Normal bir durum değil” dedi.

Hiç yorum yok: