13 Kasım 2010 Cumartesi

NEDEN HEDEF TÜRK DENİZ KUVVETLERİ?



İŞTE SEBEP BUNU ENGELLEMEKTİ!

Görünmez gemi seferde



Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın Milli Gemi Projesi’nin (MİLGEM) kapsamında üretilen Türkiye’nin ilk savaş gemisi Heybeliada (F-511) ilk seferine çıktı. Türkiye’nin yalnızca kendi imkanlarıyla tasarlayıp inşa ettiği ilk Türk korveti Heybeliada, “stealth” yani radara yakalanmama özelliğine sahip. Genelkurmay Başkanlığı, MİLGEM Projesi adı altında İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda, 22 Ocak 2007 tarihinde inşasına başlanan Heybeliada F-511 Korveti’nin 27 Eylül 2008 tarihinde denize indirildiğini, 2 Kasım 2010 tarihinde de ilk seferine çıktığını duyurdu.
Tamamen yerli üretim
Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı MİLGEM Projesiyle, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bir savaş gemisinin savaş sistemleri de dahil olmak üzere tüm tasarım, entegrasyon ve analiz aşamalarını tamamen milli olarak gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın, bu projeyle çok sayıda milli sanayi kuruluşu, üniversite ve bilimsel kurumu bir araya getirerek, bilgi ve tecrübe birikimiyle Türkiye’nin kendi savaş gemisinin tasarım ve üretimini yapmasını sağladığı açıklandı. Projenin ikinci gemisi olan Büyükada’nın (F-512) tekne inşası da İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda devam etmektedir.
108 kişilik yatak kapasiteli
MİLGEM projesi kapsamında üretilen Türkiye’nin ilk savaş gemisinin her türlü imkana sahip olduğu öğrenildi. Tüm kamaralarda modern mobilya ve aydınlatma sistemlerinin kullanıldığı gemide, toplam 108 kişilik yatak kapasitesi bulunuyor. Helikopterin konuşlanması için hangara, 10 tona kadar helikopterlerin gece gündüz iniş kalkış imkanına sahip.




İSTENİNCE VE MİLLİ İRADE GÖSTERİLİNCE TÜM ENGELLERE AKP'YE  RAĞMEN OLUYOR..


İFADEDE YOK, MAHKEMEDE YOK BİR TEK MANŞETLERDE VAR

Amerika'nın Türk Ordusu'na saldırılarında bir diğer gelişme de Deniz Kuvvetleri'ne karşı yürütülen karalama kampanyası... Yandaş medya, Türk Ordusu'nu hedef alan son operasyonunda Amerika'nın tehditlerini gazete manşetleri üzerinden yerine ulaştırıyor. Soruşturmada casusluk ile ilgili bir suçlama yer almamasına karşın yandaş medya casusluk haberlerinden geçilmiyor. İstifa eden Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Türker Ertürk'ün bir uyarısı var: "Basında Deniz Kuvvetleri ile ilgili okuduklarınızın yüzde 95'ine inanmayın!"
Türk Ordusu'na kapsamlı bir saldırı dalgası daha başlatıldı. Casusluk soruşturması üzerinden yürütülen tertiple Deniz Kuvvetleri Komutanlığı hedef alınıyor.

Ulusal Kanal, soruşturmada kimseye casuslukla ilgili soru yöneltilmediğini ve mahkemeye sevk maddelerinde de konuyla ilgili suçlama yapılmadığını ortaya çıkarmıştı. Ancak birçok gazete ve televizyon, polis kaynaklarından sızdığı açıkça anlaşılan haberlerle psikolojik savaşı sürdürüyor.

Akşam gazetesi, casusluk soruşturmasıyla hedef alınan 30 askerin görev yerlerinin değiştirildiğini yazdı. Haberde, 10 Deniz Harp Okulu öğrencisinin de okuldan atıldığı belirtildi.

Askeri öğrencileri okuldan atması için kendine baskı yapıldığını açıklayarak istifa eden Eski Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Türker Ertürk, bu iddiaları Ulusal Kanal'a değerlendirdi.

"Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının projeleri sızdırdığı iddiası bana inandırıcı gelmiyor. Bunları sızdırsa sızdırsa bazılarının imam diye andığı kişiler sızdırır. Deniz Kuvvetleri hakkında basında çıkan haberlere inanmayın."

Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit’in kızı Sibel Kuli ve damadı Ali İhsan Kuli ise mağdur sıfatıyla Savcı Fikret Seçen'e ifade verdi. İfadelerinin ardından adliyeden ayrılan Kuli çifti açıklama yapmadı. Deniz Kuvvetleri Harekat Başkanı Tümamiral Fikret Güneş'in eşi Manolya Güneş de mağdur sıfatıyla ifade verdi. Güneş'in şikayetçi olduğu öğrenildi. İfadeye çağırılan Fikret Güneş’in kızı Damla Güneşse yurt dışında olduğu için mazeret bildirdi.

Yeni Akit Türk ordusunun dört kuvvetinden biri eksik kalmasın diye çalıştı ve o da jandarmayı hedef aldı. Jandarma Okullar Komutanlığı'nı hedef alan haberde, 4 teğmen uyuşturucu içmekle ve stajyer teğmenlere uyuşturucu kullanmaları konusunda baskı yapmakla suçlandı.
Ulusal kanal



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

1 yorum:

Levent Kalem dedi ki...

MİLLİ UÇAK GEMİSİ DE İSTİYORUZ.
MİLLİ TANKTA İSTİYORUZ.
MİLLİ UÇAK İSTİYORUZ.
MİLLİ UYDU İSTİYORUZ.
MİLLİ FÜZE DE İSTİYORUZ.
TÜM SİLAH SANAYİMİZİN MİLLİ OLMASINI İSTİYORUZ.
AMA ÖNCE İKTİDARIN VE MUHALEFETİN,AYDIN GEÇİNEN ZİBİDİLERİN MİLLİ OLMASINI İSTİYORUZ.