29 Kasım 2010 Pazartesi

BU HABERE DİKKAT!

BARANSU O HABERİNDE ISRAR EDİYOR!

Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, Başbakanlık'ın yalanlamasına rağmen 'Genelkurmay'ın tabelası iniyor' yalanlamasına rağmen haberinin arkasında...
Taraf'ın dün manşetten "Genelkurmay'ın tabelası inecek" başlığıyla yayımladığı haber Başbakanlık tarafından yalanlandı. Başbakanlık Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Taraf Gazetesi'nin bugünkü nüshasında yayınlanan 'Genelkurmay'ın tabelası inecek' başlıklı haber gerçekleri yansıtmamaktadır. Haberde ileri sürüldüğü gibi Sayın Başbakanımızın Genelkurmay Başkanlığı'nın yapısının değiştirilmesine ilişkin çalışma yapılması yönünde bir talimatı olmamıştır" dendi.

UYGUN ZAMAN BEKLENİYOR

Taraf muhabiri Mehmet Baransu, yazısında Başbakan Erdoğan'a cevap verdi:

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya rağmen haberimin arkasındayım. Bu çalışma devam ediyor. Bu projenin içerisinde yer alan haber kaynağım, "haberin yalanlanabileceğini ancak çalışmaların devam edeceğini" görüşmemizde söylemişti. Ancak bu proje ve "eş zamanlı olarak askerî yargıyla ilgili düzenleme çalışmaları" devam edecek. "Uygun zamanda da" kamuoyuyla paylaşılacak.

Haberin Başbakanlık tarafından yalanlanması öncesi ve sonrası haber kaynaklarımla tekrar görüştüm. Yapılan çalışmalar sadece Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'ndaki değişikliklerle sınırlı değil. Başbakanlık dahil devletin önemli kurumlarında "fiziki ve idari" olarak yeni değişiklikler yapılacak. Bu projeler de 2011 seçim süreci öncesi seçim beyannamesi olarak kamuoyuyla paylaşılacak. Bu projelerden bazılarının bilgisine "yazılmamak kaydıyla" sahibim.

TARTIŞMAYA GİRMEK İSTEMİYOR

Başbakanlık yeni bir tartışmanın içine girmemek için Genelkurmay Başkanlığı projesi dahil çalışmalarını seçim sürecinde açıklayacak. Bazı önemli projeler ise teknik çalışmalar bitirilse bile seçim sonrası kamuoyuna açıklanacak. Daha sonra da hayata geçirilecek. Yukarıda da açıkladığım gibi Başbakanlık bu projeyi yalanlasa da kamuoyu seçim süreci ve sonrasında Genelkurmay'da yapılacak değişiklikler başta olmak üzere bazı yeni projelerin tartışıldığını veya hayata geçirildiğini kesinlikle görecek.

Mehmet Baransı-taraf


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: