26 Ocak 2010 Salı


FETHULLAH İSRAİL’E  KIYAMAMIŞ


Fethullah Gülen Cemaati, Başbakan Tayyip Erdoğan’ı İsrail’e yönelik eleştirilerini kamuoyu önünde yapmaması ve daha dikkatle olması için uyardı.
Zaman Gazetesi’nin Washington Temsilciliğini yapan ve Fethullah Hoca’nın ABD’den sesi olarak algılanan Ali H. Aslan, bugün Todays Zaman’da ilginç bir makaleye imza attı.

  Aslan, 
“İsrail ve Türkiye: Zor Bir Çift” başlıklı yazısında, öncelikle Türkiye’nin komşularıyla “sıfır problem” politikasını hatırlatarak, İsrail’le ilişkilerin gerilmesinin bir çelişki olduğuna dikkat çekti.

Ali Aslan
İsrail’e, Türkiye’yle ilişkilerini geliştirme ve anti-semitizmle mücadele için askeri müdahalelerden uzak durup, kamu diplomasisi yürütmesi ve Türkiye’de temasta olduğu çevreleri farklılaştırması tavsiyelerinde bulundu.
Aslan, 
“İsrail’in iyice zayıflayan Kemalist laiklerle ilişkisin” eleştirirken, “Giderek güçlenen dindar muhafazakârları görmezden geldiğini” de vurguladı.
  Aslan, Türkiye’ye ise tartışmalarda daha dengeli olmasını önerirken, 
“Türk liderler, özellikle de Başbakan Erdoğan, İsrail politikalarını kamuoyu önünde daha az eleştirmeli ve daha dikkatli bir yol izlemeli” dedi.

Aslan'ın bu yazısını web sitesinden okumak isteyenler için linkinide verelim.

Hiç yorum yok: