26 Ocak 2010 Salı

DEMOKRASİYİ; AMACIMIZA ULAŞMAK İÇİN BİNİP İSTEDİĞİMİZ  ZAMAN İNECEĞİMİZ TRENİDİR”

BEYANINI VERENLER DEDİKLERİNİ YAPIYOR.
GÖREBİLİYORMUYUZ.
DEMOKRASI AKP’NİN ELİNDE SADECE BİR OYUNCAK



Öcalan değişikliği iddiası

Ergenekon davası tutukluları arasında yer alan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı ziyaretinin yönetmelik değişikliğiyle engellendiğine dikkat çeken Ersin, “Yapılan değişiklikle bakana izin yetkisi veriliyor. Öcalan’ı ziyaret etmek isteyen BDP’lilere izin vermek amacıyla bu yetki alınmıştır” dedi.

ANKARA (Cumhuriyet Bürosu) - TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyelerinden,

Ahmet Ersin CHP İzmir Milletvekili , Ergenekon davası tutukluları arasında yer alan Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile eski Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı ziyaretinin yönetmelik değişikliğiyle engellendiğine dikkat çekerken, “Yapılan değişiklikle bakana izin yetkisi veriliyor. Öcalan’ı ziyaret etmek isteyen BDP’lilere izin vermek amacıyla bu yetki alınmıştır” dedi.

CHP’li Ersin, iki profesörü ziyaretinin “apar topar yapılan yönetmelik değişikliği ile engellendiğini” anlatırken “Ben cezaevinde uyuşturucu kaçakçılarını, çocuk tacizcilerini ziyaret etmek istesem cezaevi yönetimine, geliyorum, demenin ötesinde bir koşul yok. Ama iki profesörü ziyaret etmek için komisyonunun 14 AKP’li üyesinin iznini almam gerekiyor. Bu ziyaretlerin yapılması istenmiyor. İki profesörün içinde bulunduğu durumun kamuoyuna yansımasını istemiyorlar” dedi. Ersin, Hükümlü ve Tutukluların Ziyaret Edilmeleri Hakkında Yönetmeliğin iptali için Danıştay’da dava açacağını bildirdi.

‘Öcalan maddesi’

Yönetmelikte yapılan değişiklikle “Öcalan maddesi” getirildiğini kaydeden Ersin, şunları söyledi:

“40. maddede bazı suçlardan tutuklu ve hükümlülerin ziyaret edilmelerinde bakanlığın yazılı izninin aranacağı ifade ediliyor. Öcalan’ın zaman zaman, yerim dar, gibi gerekçelerle şikâyetleri oluyor. İmralı’yı ziyaret için komisyona iki kez talep geldi, CHP’liler razı olmadığı için gerçekleşmedi. DTP’liler hükümetle görüştüler. Kendilerinin ziyaret etmesi için izin istediler. Bakan, yetkim yok, dedi. Şimdi bakan bu yetkiyi alıyor. Muhtemelen Öcalan’la ilgili sorunlar çıktığında, eylemler olduğunda talepte bulunan BDP’lilerin ziyaretine izin vermek amacıyla bu yetkiyi almışlardır. Kürt açılımında Öcalan’la görüşerek, arabulucuk yapacaklara olanak sağlamak amacıyla bu yetki alınmıştır. Bu, Öcalan’la iletişim kurma, köprü kurma arayışıdır. Yönetmelikte Öcalan değişikliği yapılmıştır.”

Ersin, “Ergenekon tutuklularının kaderlerine terk edilmek istendiğini” vurguladı. Ersin, bir soru üzerine “Meclis komisyonunun yetkileri daraltılarak yasama organının yetkilerine müdahale edildiğini” bildirdi.

Cumhuriyet Gazetesi-26 Ocak 2010



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: