22 Nisan 2009 Çarşamba

BÜYÜK OYUNLARDA PİYONLAR FEDA EDİLİR

NE DEMİŞTİK? HATIRLAYALIM.
Azerbaycan'da PKK provokasyonu

Bölücü teröristler, Bakü’de eğitim gören Türk öğrencilere saldırdıktan sonra “Azerbaycanlılar yaptı” yalanını yayıyor.

Azerbaycan kamuoyunda yaşanan tedirginliği hain emellerine alet etmek isteyen PKK, iğrenç bir eyleme daha imza attı. Bakü’de eğitim gören Türk öğrencilere saldıran teröristler, suçu da soydaşlarımızın üstüne atmaya çalıştı. Terör örgütünü lanetleyen Azerbaycan Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, “Burası da Türk öğrencilerin vatanı” dedi.

Bakü’de provokasyon! Sınır konusundaki gerilimi fırsat bilen PKK harekete geçti. Azerbaycan’da okuyan Türk öğrencilere saldıran bölücüler, iki ülke gençlerini karşı karşıya getirmeye uğraşıyor

Selda Öztürk KAY- Önsel ÜNAL Bakü’den bildiriyor Türkiye-Ermenistan sınır meselesinin yarattığı gerginlik, Başbakan Erdoğan’ın yaptığı son açıklama ile bir nebze azalmış görünse de Azerbaycan halkının büyük çoğunluğu sınır konusunda endişe yaşamaya devam ediyor. Türkiye’deki siyasi iktidarın Ermenistan politikasına yönelik en büyük tepkiyi Azerbaycan’daki üniversite öğrencilerinin gösterdiği iddia ediliyor. Azerbaycan’da eğitim gören yaklaşık beş bin Türk öğrencinin huzurunu kaçıran söylentiler, Bakü’deki siyasileri de endişelendiriyor. Türk öğrenciler huzursuz Son günlerde bazı gazetelerde, sınırların açılması durumunda Bakü’de eğitim gören Türklere ve Türkiye’den bu ülkeye gelen vatandaşlara yönelik saldırıların başlayabileceği yönünde haberlerin yer alması Azerbaycan’da endişe yarattı. Üniversitelerde Türk öğrencilere yönelik birkaç saldırı olayının yaşanması nedeniyle başlayan söylentiler, Bakü siyasetçilerini de ayağa kaldırdı. Dünya Azerbaycanlılar Kongresi Başkanı Milletvekili Sabir Rüstemhanlı, konu ile ilgili bir soruya, “Bu tür haberler Azerbaycan’daki Türk düşmanlarının yaydığı zararlı ve asılsız bilgilerdir” şeklinde yanıt verdi. Saldırılar PKK’nın işi Bazı kesimlerin, iki kardeş devlet arasında yaşanmasını istedikleri gerginliği topluma yayarak kamuoyu oluşturmaya çalıştığını söyleyen Rüstemhanlı, “Bunlar İran sevdalılarının ve Azerbaycan’ı yeniden Rusya’nın kucağına atmak isteyenlerin iftiralarıdır. Bu güçler bilmelidir ki, son süreçten Türkiye ile Azerbaycan kardeşliği daha da güçlenmiş bir şekilde çıkacaktır” diye konuştu. Üniversitelerde yaşanan saldırı olaylarının arkasında PKK sempatizanı talebeler olduğunu söyleyen Rüstemhanlı, bu söylentilerin terör örgütü yandaşları tarafından yayılmış olabileceğini belirterek, “Azerbaycan’daki Türk öğrenciler kendilerini vatanlarında hissetsinler. Azerbaycan onlara sahip çıkar ve öz kardeşlerine karşı adım atılmasına asla izin vermez” dedi. Müsavat Partisi Milletvekili Penah Hüseyin de bu söylentilerin açık bir tahrik olduğunu belirterek, “PKK yandaşları, Türk düşmanlığı yaratmak amacıyla bu provakasyonları ortaya atıyor. Kim böyle bir yola meylederse, ona göz yumanlara gerekli cevap verilecektir. Azerbaycan Türkleri, kendi ülkelerinde kardeşlerine yönelik böyle adımlar atılmasına asla göz yummaz. Buna devlet de göz yummaz” diye konuştu.

Hiç yorum yok: