12 Ağustos 2009 Çarşamba


3. Ergenekon iddianamesine bir yalanlama da Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu'ndan geldi. Kıvrıkoğlu, iddianamede yer alan "Kıvrıkoğlu, Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel’in soruşturulmasına izin vermedi” şeklindeki iddiayı ileri sürülenleri şiddetle kınadığını belirtti.
Ergenekon soruşturmasının üçüncü iddianamesinde, eski Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel’le ilgili bir yolsuzluk iddiası yer aldı. Ergenekon savcılarının iddiasına göre, Şenel’e devlet ödeneğinden 535 bin dolar aktarıldı ve Şenel de, bu parayla iki daire aldı. Albay Bergütay V., olayı soruşturmak istedi, ancak yine iddiaya göre dönemin Genelkurmay Başkanı Kıvrıkoğlu, “TSK’da bazen görev dürüstlükten önemlidir” diyerek soruşturma izni vermedi.
İddianın basında yer alması üzerine emekli Orgeneral Kıvrıkoğlu, yazılı bir açıklama yaptı. Org. Kıvrıkoğlu, “İleri sürülen bu iddiayı ilk defa gazetenizdeki haberden öğrendiğim gibi iddia sahibi Albay Bergütay V. ile de hiçbir görüşme ve temasım olmamıştır. Kendisinin ismini de eski Deniz Kuvvetleri Komutanı K.K. Oramiral İlhami Erdil’i şikâyet eden kişi olarak biliyorum. İleri sürülen iddia iğrenç bir iftiradan ibaret olup iddia sahibini şiddetle kınıyorum” dedi.

Hiç yorum yok: