6 Temmuz 2009 Pazartesi

AKP'NİN GİZLİ SAKLI/ENTRİKASIZ İŞİ YOK

Bakın eski haberlere bir göz atalım ve gündemde olan çok önemli bir konu hakkında bir görüş sahibi olalım. Eski Cumhur Başkanımız Ahmet Nejdet SEZER’in emekliliğinden sonra her şeyin ne kadar karıştığını, allak bullak olduğunu hepimiz gördük. Şimdi ise SEZER’in engellediği her şey yapılıyor. Neden? Dersiniz.

Gizli hesaplar, entrikalarlarla dolu bir siyaset güden AKP’nin amacı nedir?

Felsefem şu: Hayat AYRINTILARDA SAKLIDIR. Geneli herkes bilir.

Genel bilgi bazen bazı şeyleri saklamak içinde ortaya atılır.Fakat ayrıntılarda gizli olanlar hiçbir zaman gizlenemez.Doğru bir analizle gerçekler anlaşılabilri.

Hayal kurmak istemiyorsak AYRINTILARA bakmalıyız.

Buyurun ayrıntılara birlikte bakalım.

YENİ MÜSTEŞAR KİM OLACAK?

Dışişleri Müsteşarı Ertuğrul Apakan Newyork'taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği'ne atandı. Apakan'dan boşalan Müsteşarlık için Ortadoğu'dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Feridun Sinirlioğlu'nun yanı sıra bir diğer müsteşar yardımcısı Ecvet Tezcan'ın adı geçiyor. Tezcan'ın önemli bir özelliği Barzani destekçisi olması.

Dışişleri Bakanlığı'nda Müsteşarlık başta olmak üzere üst düzey kadrolarda görev değişiklikleri gündemde. Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Ertuğrul Apakan New York'taki Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği'ne atandı. Bakanlar Kurulu tarafından 29 Haziran'da alınan karar Abdullah Gül'ün onaylamasının ardından Resmi Gazete'de yayımlandı.

Apakan'dan boşalan müsteşarlığa kimin getirileceği Ankara'da tartışılıyor. Müsteşarlık görevi için Ortadoğu'dan sorumlu Müsteşar Yardımcısı Feridun Sinirlioğlu'nun yanı sıra bir diğer müsteşar yardımcısı Ecvet Tezcan'ın adı geçiyor. Tezcan'ın Barzani ile iyi ilişkiler içinde olması dikkat çekiyor. Tezcan, Dışişleri Bakanlığı İstihbarat Dairesi Başkanı olduğu dönemde başkanlık ettiği bir heyetle birlikte Barzani'yi ziyaret etmiş ve Barzani'ye övgüler düzmüştü. Tezcan 24 Mayıs 2003 tarihinde Barzani'yle yaptığı görüşmede şöyle konuşmuştu: "Hakikaten övgüyle ifade edildiği gibi Irak'ın bu bölgesinde 11 yıldır ve onun liderliğinde özgürlük ve demokrasi yaşanıyordu. KDP'nin bu tecrübesiyle çok iyi katkılarda bulunacağını ve Irak'taki diğer bütün insanlarıyla birlikte yeni bir Irak kuracağını biliyor ve bekliyoruz". Tezcan daha önce müsteşar yardımcılığı görevine atanmak istenmiş ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer veto etmişti. Tezcan, Abdullah Gül'ün göreve gelmesinden sonra geçen yıl müsteşar yardımcısı yapıldı. Tezcan'ın adı 2006 yılında Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği için de geçmişti. AKP'nin üst düzey göreve atamak istediği bir başka kişi de Abdullah Gül'ün yakın arkadaşı Fehmi Koru'nun kardeşi Naci Koru. Naci Koru personel ve idari atamalardan sorumlu Müsteşar Yardımcısı yapılmak isteniyor.

SEZER'İN TAVRI MGK'YI KİLİTLEDİ

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, Büyükelçi Yiğit Alpogan'ın boşaltacağı MGK Genel Sekreterliği'ne yapılacak atamaya onay vermemesi, MGK Genel Sekreterliği'nin üç yıl sonra "vekaleten de olsa" yeniden askere teslim edilmesini gündeme getirdi.

YENİ ŞAFAK İNTERNET Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesindeki habere göre, Hükümet MGK Genel Sekreterliğine Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ı atamak istiyor. Ancak Cumhurbaşkanı Sezer bu isme karşı çıkıyor. Sebebi ise, Tezcan'ın 1997 yılında vefat eden ve Aydınlar Ocağı ile yakın ilişki içinde olduğu bilinen kayınpederi Prof.Dr.Ayhan Songar nedeniyle, bu isme karşı çıktı. Sezer'in, MGK Genel Sekreterliği'ne Berlin Büyükelçisi Mehmet Ali İrtemçelik'in getirilmesi önerisini de, hükümet kabul etmedi.

Habere göre, MGK Genel Sekreterliğine, MGK Genel Sekreter Yardımcısı Tümgeneral Orhan Akbaş'ın getirilmesi düşünülüyor. Bu gerçekleştiğinde 2004'den bu yana sivilleşmiş olan MGK Genel Sekreterliği'nin başına üç yıl aradan sonra vekaletenden de olsa bir asker geçmiş olacak.

21.05.2007

DEVLETİN ZİRVESİNDE MGK GERGİNLİĞİ

06 Kasım 2006 Pazartesi

Başbakan Erdoğan ve Sezer arasında MGK Genel Sekreterliği ile ilgili kriz çıktı

MGK Genel Sekreterlik makamına düşünülen Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan ile ilgili Çankaya Köşkü'nde rahatsızlık olduğu ortaya çıktı. Sezer, İrtemçelik'i önerdi. Türkiye'nin en kritik görevlerinden Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliği ile ilgili devletin zirvesinde ciddi bir kriz yaşanıyor. Son olarak, MGK Genel Sekreteri Yiğit Alpogan'ın Büyükelçiler kararnamesiyle Londra'ya tayin edilmesinin ardından bu önemli makama kimin getirileceği konusu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in sürpriz tavrı nedeni ile tam bir muammaya dönüştü. Geçen hafta MGK Genel Sekreterlik makamına düşünülen hatta bazı haberlerde kararnamesi bile çıktığı iddia edilen Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan ile ilgili Köşk'te ciddi bir rahatsızlık olduğu ortaya çıktı. Geçen hafta Sabah'taki 'Protokol Yolu' köşemizde, Tezcan'ın yerine de Avrupa'nın en önemli merkezlerinden birinde görev yapan tanınmış bir büyükelçinin istendiği iddiasının ortalıkta dolaştığını belirtmiştik. Öyle olduğu netleşti. Çünkü resmi görüşmede kendisine teklif edilen Tezcan ismine pek sıcak bakmayan Sezer, sürpriz bir çıkışla Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi ve eski AB'den sorumlu Devlet eski Bakanı Mehmet Ali İrtemçelik'in MGK Genel Sekreteri yapılmasını istedi. SEZER'İN, TEZCAN'A KARŞI ÇIKMASININ ARDINDA BAZI AKRABALIK BAĞLARI OLDUĞU İDDİALAR VAR.

(yukarıdaki cümleye dikkat edin)

Türk diplomasisinde 42 yaşında en genç büyükelçi olan isimlerden biri unvanına sahip İrtemçelik, aynı zamanda yakın arkadaşı Mesut Yılmaz'ın ANAP listesinden milletvekili olarak Meclis'te bir dönem görev yapmıştı. İrtemçelik, Bülent Ecevit ile AB başta olmak üzere anlaşmazlıklar nedeni ile kabinedeki bakanlık görevinden istifa etmişti. Alınan bilgiye göre, İrtemçelik teklifi karşısında hükümetin tavrı Ecvet Tezcan üzerinde ısrar etmek olacak.Hatta Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı ile ikna amacı ile bir özel görüşme planladığı konuşuluyor. Ancak, Cumhurbaşkanı çizgisinden vazgeçmezse durum karmaşık bir hal alacak. Çünkü hükümet de Tezcan ile ilgili ısrarını sürdürecek. Hükümetten bazı isimlere göre tek bir yol kalıyor. Hiç olmazsa, halen görevdeki Yiğit Alpogan ile yola devam etmek. Kısacası devletin zirvesinde MGK ile ilgili işler karışıyor. Haber:Metehan DEMİR Kaynak: www.sabah.com.tr

Hiç yorum yok: