3 Temmuz 2012 Salı

SİLİKLER


‘TESEV’in CHP’de Operasyon Yaptığı İddiası’
“TESEV’den istifa edemiyorum. Vakıf kurucularının istifası hukuken mümkün değil. Biz TESEV’i kurduğumuzda Soros falan yoktu.” (Ulusal kanal Söyleşisi- 6 Ocak 2012” diyor CHP’nin lideri. 1994’de 183 sırada, vakfın kurucu üyelerinden.(TESEV Vakıf Senedi Kurucular Senedi) (1) Kemal Beyin, hukuken mümkün değil cevabı söyledikleri ile çelişiyor.
“Arap Baharı laiklik hareketidir, Dersim’de katliam yapılmıştır!”, “Sabahattin Ali’yi CHP öldürttü!”, “TESEV’de iyi aydınlar var!”, “O zamanlar (TESEV’de) Soros yoktu!”, “Türkiye ile ABD arasındaki ilişkiler çok önemlidir. Bu ilişkiler istikrarlı ve üretici olduğu zaman bunun Orta Doğu’da ve diğer bölgelerdeki barış ve güvenlik üzerinde de yapıcı etkileri olur.” (Uyumlu-Ilımlı-Tutuncu-CHPŞöleni- Mustafa Yıldırım- İlk Kurşun- 25 Şubat 2012) (2)
TESEV deyince akla geliverenler:
“Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etüdler Vakfı (TESEV) KKTC’de sandıktan ‘evet’ oyu çıkması için harekete geçti.”(3)
“TESEV Demokratikleşme Programı’nın beş ana çalışma alanından biri olan “Kürt Sorunu”, çözümsüzlüğü ile Türkiye’nin demokratikleşmesi yolundaki en büyük engellerden biri olan Kürt sorununa, insan hakları ve eşit vatandaşlık bazlı bir yaklaşım getirmeyi hedeflemektedir.” (4)
AB’nin dayattığı, ABD’nin bölgesel stratejileri ile çakışan söylemler, Açık Toplum Vakfından, TESEV’den duyuluyor ilk. “Sağda Masonluk neyse solda Sorosculuk odur!”(5) diyor Akşam gazetesi yazarı, Gürkan Hacır.
Türk siyaseti, 1990 sonrası başlayan STK saldırısının ne anlama geldiğini çözemedi. Türk siyasetini yönlendirme, iş başındaki iktidarları küresel dizayn yolunda cesaretlendirici rapor ve atılımları ile Açık Toplum vakfı ve kardeş kuruluşu TESEV.
O bakımdan Baykal’a yapılan suikast sonrasında, Kemal Beyin lider koltuğuna oturmasına tevafuk denebilir. Sosyal demokratlık genleri onları zaman zaman bu tür STK ile işbirliğine itiyor.
CHP örgütü TESEV’i bilmediğini, kurultay’s da gösterdi. 6 Mayıs 2010’da uğradıkları menfur saldırıyı defetmiş değiller. Bir daha ne zaman kurşunlanacakları da belli değil.
“Söylenen şu, Deniz Baykal’a karşı suikast düzenleyenler gerçekten parti içinden mi? Ya da Tayyip Erdoğan’ın elinde bu konuda bilgiler varsa muhtemel bir erken seçim sürecinde bu iddiasını belgelerle ortaya koyup CHP’yi infilak ettirme keyfiyetini elinde tutuyor demektir. TESEV’in CHP’de çok ciddi bir operasyon yaptığı dillendiriliyor. TESEV’in Türkiye’de Amerika gibi iki büyük parti tasarladığı ancak bu ikili sisteme yeni anayasanın kabulüyle başlayacağı söyleniyor.” (Nihat Genç) (6)
CHP Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkacak mı? Nihat Genç bunu soruyor. Yoksa TESEV’in vakıf senedinde belirtildiği gibi dönüştürme de mi rol alacak Y-CHP?
Söylenenlerin test edileceği ilk bariyer, Anayasa çalışmaları.
(1) http://www.tesev.org.tr/UD_OBJS/PDF/Genel/Vakif%20Senedi.pdf
(2) http://www.ilk-kursun.com/haber/96800
(3) http://www.zaman.com.tr/yazdir.do?haberno=34703
(4) http://www.tesev.org.tr/default.asp?PG=DMK04TR01
(5) http://www.gercekgundem.com/?p=417856&com=all
(6) http://www.odatv.com/n.php?n=chp-kurultayi-ceteler-savasi-mi-2702121200
Not: “SOROS’un dünya genelinde faaliyet yürüten ve başta Türkiye’nin komşuları olmak üzere pek çok ülkede ‘turuncu devrim’ yapmayı başaran Açık Toplum Vakfı’nın ülkemizdeki en önemli, en bilindik müttefiki TESEV.
Kurucularını internet sitesinden duyuran TESEV bu durumu da inkar etmiyor. Hatta bizzat Başkanı Can Paker’in Sabah Gazetesi’ne verdiği röportajda olduğu gibi ‘yılda 2 milyon dolar’ katkı aldıklarını, AB ve ABD yanlısı bir siyaset tavsiye ettiklerini, Türkiye’nin çıkarının da bu iki rotada olduğunu itiraf ediyor.” (7)
(7) http://www.egedesonsoz.com/yyazar.asp?haberid=3975
NEVAL KAVCAR
Haberiniz
http://www.habercim.net/tesevin-chpde-operasyon-yaptigi-iddiasi.html






"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR." MEHMET AKİF ERSOY

Hiç yorum yok: