6 Temmuz 2011 Çarşamba

HANET NE ZAMAN BAŞLADI?

27 Şubat 1946 tarihinde Devletimizin tepesi şu sivil-asker kişilerden oluşmaktaydı:
Cumhurbaşkanı: İsmet İnönü
Başbakan: Şükrü Saraçoğlu
Dışişleri Bakanı: Hasan Saka
Genelkurmay Başkanı: Mehmet Kâzım Orbay

27 Şubat 1946 tarihinde, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile yapılmış olan 10 Milyon Dolarlık Kredi Anlaşması kabul edildi.[1]

ABD ile yapılan İkili Anlaşma ile Amerika Hükümeti, Türkiye Hükümetine on yıl vadeli 10 milyon dolar kredi açmaktaydı.
Bu kredinin kullanım koşulları şunlardı:
1.     Amerikan Hükümeti Türkiye’ye nakit para vermeyecektir. Nakit para yerine, 10 milyon dolar tutarında, ABD’nin 2. Dünya Savaşı’nda kullanmış olduğu, savaş artığı silah, cephane, araç ve gereçler verilecektir.                                                                                
Türkiye, bu İkili Anlaşmanın yürürlüğe girmesinden 30 gün sonra, ABD’ye ilk taksit olarak, 4,5 milyon dolar ödeyecektir.                                                                                          
 Türkiye, 10 milyon dolar karşılığı aldığı bu savaş artığı Amerikan malzemesinin büyük bir kısmından yararlanamamış, yararlanmak imkânı bulduğu küçük bir kısmı için de, Amerika’ya yedek parça karşılığı yaklaşık 4–5 milyon dolar döviz harcamak zorunda kalmıştır.
2.     Bu borçlanma için Türkiye Hükümeti, yılda yüzde 0.29 faiz ödeyecektir.
3.     Faiz dâhil olmak üzere yıllık taksitler, resmi kur üzerinden, ABD’nin Merkez Bankası’ndaki hesabına Türk lirası olarak yatırılacaktır.
4.     ABD, Merkez Bankası’ndaki hesabından istediği gibi harcamalarda bulunacak, Türkiye’deki Amerikan memurlarının ücretlerini yine bu hesaptan karşılayacaktır.                                               
5.     Yani ABD, kendi ülkesinden tek bir dolar dahi çıkarmadan, Türkiye’deki masraflarını Türk parasıyla ödeyecektir.
6.     Türkiye’nin ABD’den 10 milyon dolar karşılığı aldığı savaş artığı malzemenin mülkiyet hakkı Amerikalılarda kalmıştır.        
7.     İkili Anlaşmanın 5. Maddesine göre, Amerika Cumhurbaşkanı’nın isteği üzerine bu malzeme Amerika’ya geri verilecektir.                                                                                               
Bu demekti ki, Amerikan Hükümeti, Türkiye’ye sattığı malzemenin kendisine gerektiğini ya da veriliş amacının dışında kullanıldığı gerekçesiyle her an geri almak imkânına sahipti.                                                                                          
Yani, Türkiye hem 10 milyon dolar borçlanacak, hem de bu borç karşılığı ABD’den aldığı savaş artığı malzemenin mülkiyetine sahip olamayacaktı!
8.     10 milyon dolarlık borcun faizi dâhil olmak üzere yıllık taksitlerinin, resmi kur üzerinden Merkez Bankası’ndaki ABD hesabına yatırılan Türk parasıyla, Amerika Türk toprakları üzerinde istediği kadar gayrimenkul satın alabilecek ve bu gayrimenkullerin mülkiyeti Amerika’nın olacaktır.

Bu İkili Anlaşmanın çok kısa özeti şudur:
Türkiye, peşin para ile ABD’den savaş artığı malzeme ve araç almış, aldıklarının mülkiyetine sahip olamamış, ABD bu anlaşmayla elde ettiği paralar ile Türkiye’de istediği gibi harcamalarda bulunmuş, mülkiyeti kendisine ait gayrimenkuller satın almış ve bunun adı da Amerikan Yardımı olmuştur!
“Amerikan Yardımı” deyimi hem sivil-asker yöneticiler hem de medya tarafından sürekli kullanılarak, işin iç yüzünü bilmeyen Türk halkının beyni Amerikan propagandası ile yıkanmıştır.

Değerli Dostlar,
Şimdi sizlere soruyorum:
ABD ile bu İkili Anlaşmayı imzalamış olan, adlarını başta verdiğim sivil-asker yöneticilerin vatanseverolduklarını söyleyebilir misiniz?
Eğer onların imzalamış olduğu İkili Anlaşma, vatana ve millete ihanetin belgesi değilse, söyler misiniz, ihanet nedir, ne zaman başlamıştır?

Yılmaz Dikbaş
27 Haziran 2011
dikbas@kalinka.com.tr
www.kalinka.com.tr
www.dikbas.tv
0532 233 31 52

[1] Resmi Gazete, No: 6303, 1946, “27 Şubat 1946 Tarih ve 4882 Sayılı Kanun”.

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: