7 Eylül 2010 Salı

MİLLİ  BİRLİK  GÜNEŞİ  İZMİR'DE DOĞDU


CHP başkanı Kemal Kılıçtaroğlu bu gün Manisa’dan sonra akşam 18 sularında İzmir’de HAYIR mitingi verdi. Kalabalığı ve coşkuyu söylemeye gerek yok.
Ben bu yazımda farklı gözlemlerimi anlatacağım.
İzmir Büyük şehir belediyesi CHP’nin elinde, fakat hiçbir otobüs beleş kalkmadı. Herkes normal bir şekilde bayrağını kaptı ve Gündoğdu meydanına gitti. Sadece bu özelliği bile Akp zihniyetinden faklı, demokrasiyi sindirmişliği ve ülkenin nimetlerini parti çıkarlarına kullanılmadığını gösterir nitelikteydi.
Coşkulu bir HAYIR mitinginden sonra insanlar kendi aralarında konuşmaya başladılar.
Konuşmaların ana temasında HAYIR olmakla birlikte, insanlar açıkça ve korkmadan CHP’li olmadıkları halde mitingi destekledikleri söyleye biliyorlardı.
İnsanlar tabanda Milli Birliği oluşturmuşlar.
Particilik egosundan arınmışlar.
Emperyalist ve işbirlikçilerini tanımlamışlar.Tepkiler çok net olarak ayrılıkçı Kürt faşistlerine olduğunu,Kürt kökenli Türk vatandaşlarına olmadığını,sağdan soldan dönme liberal maskesine bürünmüş medya mensupları ve akademisyenler olduğunu ve çok belirgin olarak Fettullah gülen örgütlenmesi olduğunu açıklıyorlar.
Ve bunları gizlemeden, bağırarak söylüyorlar.
Bu  miting sadece hayır mitingi değildi,ayrıca Milli Birliğin tabanda oluştuğunu bana götsen bir etkinlikti.
Kısacası;halk emperyalist kuşatmanın akp aracılığıyla yapıldığını,kutupların netleştiğini,onlarla sonuna kadar mücadele edilmesi gerektiğini ve bunun milli güçlerin birleşmesinden geçtiğini görmüş durumda.
Birbirini hiç tanımayan insanların arasındaki bu diyalogları izlerken ve birbirlerine telefon,fecebook adreslerini verdiklerini duyduğumda gülümsedim ve Milli Birliğin İzmir’de doğduğunu gördüm.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: