23 Eylül 2010 Perşembe

Hanefi Avcı, kitabında isimlerini vermediği imamları ayrıntılı olarak anlatmıştı
İmamların listesi Keleş’te


Fethullah Gülen’in, emniyet, adalet ve siyaset içinde faaliyet gösteren ‘imam’larının listesi, Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekili Hamza Keleş’e verildi.
Haber Merkezi - Fethullah Gülen’in, emniyet, adalet ve siyaset içinde faaliyet gösteren “imam”larının listesi Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekili Hamza Keleş’e verildi.
Emniyet Müdürü Hanefi Avcı’nın, “Haliç’te Yaşayan Simonlar” kitabınının ikinci bölümünde ayrıntılı olarak anlatıp isimlerini vermediği Gülen cemaatinin emniyet, adalet ve siyaset üçgeni içinde faaliyet gösterdiği“imam”larının listesini gerçek isimleri ile Ankara Özel Yetkili Başsavcı Vekili Hamza Keleş’e verdiği öğrenildi.
Avcı, cemaatin Emniyet’ten sorumlu “imamı”nın “Kozanlı Ömer” diye bilinen Osman Hilmi Özdil olduğunu açıklamıştı. Avcı, Gülen cemaatinin MİT’ten sorumlu imamını ise “Yenimahalle”den sorumlu “Sinan Bey”kod adıyla “Murat Bey” olarak olarak kaleme almıştı. TSK içindeki imamların subay, astsubay ve erlerden sorumlu olarak üçe ayrıldığını belirten Avcı, bu imamların bir araya geldiklerinde bir zincir oluşturup devlet hiyerarşisi dışında bir yapı oluşturarak suç işlediklerini belirtti. 2002 yılında Elazığ Sivrice’de bir camide unutulan ve Ahmet Şahinalp adlı makine mühendisine ait çantada ele geçen belgelere göre cemaatin bu bölgesindeki yapılanmasıyla ilgili önemli bilgiler elde edildi. Avcı, bu belgeyi Keleş’e verdi.
Avcı’dan ikinci belge
Avcı’nın Başsavcı Vekili Keleş’e verdiği ikinci belge ise 2007’de cemaatin emniyet imamı olan Kozanlı Ömer’in faaliyetlerinden şikâyetçi olan alt sorumluların Gülen’e gönderdikleri bir rapor. Bu raporda cematin emniyet içindeki faaliyetleri ayrıntıları ile anlatılıyor.
Kitabını yayımladıktan sonra merkeze alınan Hanefi Avcı’nın başlatılan soruşturmadan pek umudu yok. Büyük sansasyon yaratan kitabının Ada Yayınevi’ndeki imza gününde Gazeteport’tan İhsan Demir ile görüşen Hanefi Avcı şöyle konuştu: “Soruşturma yukarıdan üst düzeyden desteklenmezse bir sonuca ulaşmaz. Soruşturma sadece savcılığın yürüteceği bir soruşturma ile sonuca ulaşmaz. Hem idari hem de savcılığın aynı anda çalışarak yapıyı ayıklamaları gerekir. Çünkü emniyet ve adalet teşkilatı içindeki cemaat elemanları bir araya gelince suç işleme şebekesi meydana geliyor.”

cumhuriyet -23/9/2010
"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: