20 Ağustos 2010 Cuma

AKP NASIL HEZİMETE UĞRATILIR?

Aslan BULUT’un -20 Ağustos 2010 yazısından alıntıdır

Altay Bozkurt, “AKP, referandumda nasıl hezimete uğratılır?” sorusunun cevabını aramış. Muhalefet faydalanır mı emin değilim ama hatırlatmakta fayda var: 
1- Başbakanın söylemleriyle ilgili olarak bir komisyon oluşturulmalı ve yalan söylediği konular belirlenerek cevapları da hazırlanmalıdır. 
-Ofer’le hiç görüşmedim dedi, 5 defa 
görüştüğü ortaya çıktı.
-İstanbul’daki villalar benim değil, kiracıyım dedi, kendilerinin olduğu ortaya çıktı.

2- Habur sınır kapısında kendilerini PKK’lı olarak ifade eden 34 kişilik grup, kurulun seyyar mahkemede pişman olmadıklarını, Öcalan’ın talimatıyla geldiklerini beyan ettikleri halde etkin pişmanlık maddesinden faydalandırılıp serbest bırakıldı ve Diyarbakır’a kadar zafer kazanmış komutan gibi resmi geçit yaptılar. Devamlı bu fotoğraflar kullanılmalıdır. 

3- AKP, 15 Temmuz 2003’te yaptığı bir değişiklikle bölücülük propagandasını tamamen serbest bırakmıştır. 

4- Başbakan, kendisini, Filistin kahramanı gibi gösterirken İsrail’in OECD üyeliğini veto etmemiştir.

5- ABD Dışişleri Bakanlarından Rice, BOP projesinin şöyle açıklamaktadır. BOP projesi 22 İslam ülkesinin sınırını değiştirmeye dayalıdır. Başbakan Erdoğan ise 13 Ocak 2009 tarihli TBMM grup toplantısında “Bize BOP projesi kapsamında eş başkanlık görevi verildi ve biz görevi üstlendik” demektedir. ’Ey millet bu ne manaya geliyor siz bundan ne anlıyorsunuz?’ diye sorulması lazımdır.

6- Terörle mücadelede önemli görevlerde bulunmuş, TSK’nın üst düzey görevlileri sabahın erken saatlerinde evinden alarak Silivri’ye tıkan güç aynı uygulamayı, ’ayrı bayrak açacağız’diyen Diyarbakır Belediye Başkanı Baydemir için neden uygulamamaktadır. Adana Belediye Başkanı’nı görevden alan güç Baydemir’i neden alamamaktadır.

7- Erdoğan 31 Mart 2003 tarihli The Wall Street Journal isimli gazeteye yazdığı bir makalede aynen şöyle demektedir. “Irak’ta savaşan ABD’li kahraman bay ve bayan askerlere, en az zayiatla ülkelerine mümkün olan en kısa zamanda dönmeleri arzusuyla dua ediyoruz.” Dua ettiği askerler ise bir milyondan fazla Müslüman’ı katletmiştir.

8- Hakkari’nin Çukurca ilçesi yakınlarında operasyona giderken PKK’lı teröristlerin ateşi sonucu şehit olan Halil Kömür’ün babası Ahmet Kömür, cenaze töreninde Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 Ay 25 gün hapis cezasına çarptırıldı. Şehit babası, ‘Türklüğünden utanan Başbakan utansın. Türk’üm diyemeyen Başbakan utansın’ demişti.
 
9- Erdoğan, bir olan milleti çeşitli etnik gruplara ayırarak ayrışmaya tabi tutmuş ve Türkiye’de 36 tane etnik grup var Türk Milleti de bunlardan bir tanesi diyerek Türk Milletini yok saymıştır. 
Bakara suresi 11. ayet, “Biz onlara yeryüzünü fesada vermeyin dediğimiz zaman onlar, ‘hayır biz ıslah edicileriz’ dediler” diyor. Bugünküler de barış ve demokrasi getirdiklerini iddia ediyor. Bütün bunlar halka anlatılırsa, halk doğru kararı verecektir.



BEHİÇ KILINÇ-Yeniçağ yazısından alıntıdır
……….
Osman Baydemir’in tırmandırdığı “özerklik” dayatmasını hatırlayınız.. PKK muhibbi partinin mitinglerinde, bu partinin nöbetçi başı Selahattin Demirtaş, aynen şu çıkışı yaptı..
“Türkiye özerk idari yapıya sahip olmalıdır. Bu BDP’nin resmi projesidir... Bu proje hayata geçecektir. Türkiye imzalamış, hayata geçirmek zorundadır. Şimdi çıkmışlar sanki çok büyük bir gaf yapılmış gibi, sanki bölücülük yapılmış gibi, bu demokratik özerklik talebini çarpıtmaya kafaları bulandırmaya çalışıyorlar.”  
MHP lideri Devlet BAHÇELİ şunları söylemiştir:
“Bu anayasa değişikliğinde AKP’nin ve Başbakan’ın gizli gündemi ve niyeti var. Bunlardan birincisi PKK açılımı adı altında Türkiye’nin bölünmesini hızlandıran bir yaklaşımın hukuki süreci için bu pakete tuzaklar konmuştur. ” 

“... işte tarih veriyorum, meraklı olan gitsin araştırsın, 17 Nisan 2010 tarihinde yandaş medya televizyonunda bir takım gazetecilerle Sayın Başbakan sohbet ederken bu anayasanın demokratik açılım için önemli olduğunu, önemli bir başlangıç olduğunu ifade ediyor. Eskişehir’de konuşurken aynı şeyleri söylüyor. ‘Gelecekte çok daha önemli değişikliklerle geleceğiz bunlar bir anahtardır’ diyor. Bu neyin anahtarıdır Sayın Başbakan, bu neyin ilk adımıdır?” 

“Sen eskiden de milli görüş gömleği giymiştin. Şimdi giydiğin yeni gömleğin önünde Amerika, arkasında Avrupa Birliği yazıyor”

,  “... ‘açılım’ adı altında başlatılan yıkım projesinin anayasal kılıfı, bu değişiklikle hazırlanmak isteniyor. Yani PKK’nın siyasallaşma süreci kapısının aralandığını, anahtarının açıldığını Eskişehir’de Başbakan açıklıyor...”

“... yani bununla kapıyı açacağız. Tamamdır demiyoruz, doğrudur, ama bununla kapıyı açıyoruz. Bu kapıyı açtığımız andan itibaren o yeterli olan Anayasanın değişmesi sırası geliyor. 12 Eylül’de Türkiye bir zihniyet değişimini gerçekleştirecek. Demokrasiye, Avrupa Birliği standartlarına, evrensel hukuk normlarına daha da yakınlaşacak. Daha kapsamlı, daha ileri düzenlemelerin yapılabilmesi için 12 Eylül günü oylayacağımız değişiklikler büyük önem taşıyor, bu çalışmalar için zemin hazırlıyor...” 

"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: