13 Ağustos 2010 Cuma

AKP MİTİNGLERİNİN KALABALIĞININ İÇ YÜZÜ

Emir komuta gereği, işsiz kalmasın, sakata gelmesin diye Başbakan meydanına gidip kalabalık oluşturmakla yükümlü olduklarını biliyorlar..! Aydın’da Vali İl Müdürüne, müdür de okullara “hadi mitinge marş” demiş, olay patladı!.. Sadece Aydın’da mı, her yerde durum aynı..
Kılıçdaroğlu anlatıyor, “Miting yapıyorlar, valileri, kaymakamları, memurları seferber ediyorlar. Bindirilmiş kıtalarla Recep Bey’in gözüne hoş gözüksün diye meydanları dolduruyorlar. CHP mitingine katılanlar varsa onu da tehdit ediyorlar. Şu tarafını keseriz, bu tarafını keseriz, yeşil kartı elinden alırız diye..”
Garip bir durum var... Zenginliği taşan bir siyasi lider, sermayenin müteahhitlerin gözdesi olmuş bir güç, siyasi rakibini “o memur(!)” diye alçaltıp alt etmeyi umuyor...
Dinden imandan, haktan adaletten bahseden “dini bütünlerin(!)” hoşuna gidiyor..
Behiç KILIÇ-13 Ağt.2010-yeniçağ’daki yazısından alındı.

Miting için evleri arayan bakanlar!
Türk Telekom evet çıksın diye AKP ile kader birliği yapmış durumda. Eeee kazandıkları ile taksit ödeyerek koca Telekom’a sahip olmanın diyeti ya da teşekkürü var değil mi?.. Bakınız Türk Telekom bu aralar kurduğu bir sistemle, Başbakan Erdoğan’ın miting yapacağı bütün illerdeki telefonlar aranıyor ve vatandaş bizatihi yörenin bakanı ve milletvekilleri tarafından mitinge çağrılıyor. Son örneğini dün Turktime  haber portalında okudum. Sağlık Bakanı Recep Akdağ bu uygulamayı Erzurum’da yapmış. Düşünün koca Bakan tarafından muhatap alınan köylü ve varoş insanının bundan gururu okşanmaz ve mitinge gitmez mi? Buradan hareketle hep yazıyorum, Tayyip Bey’in kalabalıklarını umursamayın, onlar iktidar imkanı ve nimetleri ile oluşuyor, önemli olan suskun seçmendir.
Sebahattin ÖNKİBAR-13 Ağst 2010-yeniçağ yazısından alındı.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: