27 Nisan 2010 Salı


Kiev'e sözde Ermeni soykırımı anıtı dikiliyor
Kiev'e sözde Ermeni soykırımı anıtı dikiliyor

Ukrayna'da iki belediyenin, 1915 olaylarının "soykırım" olarak kabul edilmesini isteyen ve T.C Kiev Büyükelçiliği'nin de notalı tepkisine yol açan kararlarının ardından sözde Ermeni soykırımı ile ilgili son girişim...

Ukrayna'daki Türk basını ve sivil toplum örgütlerine gelen bilgilere göre, Kiev'de sözde "soykırım" anıtı dikilmesi yönünde yoğun girişimler var.

Edinilen bilgiye göre, ülkedeki Ermeni diasporası Kiev'deki Goloseevskiy ilçesinde sözde "soykırım" anıtı dikilmesi için başvurdu. Belediye yönetiminin onay verdiği bu girişim henüz ülke basınına yansımadı.

Ülkedeki çok sayıda sivil toplum örgütüne gönderilen davet mektubunda 24 Nisan günü Gluşkova ve Zabolotogo caddelerinin kesiştiği Odesa Meydanı'nda bir gösteri düzenleneceği yazılıyor.

Mektuba göre sözde "soykırım" anıtının dikilmesi istenen yerde 24 Nisan Cumartesi günü bir açılış etkinliği düzenlenecek.

Gün içinde Avrupa Meydanı'ndaki Ukrayna Evi'nde sözde "Ermeni Soykırımı-İnsanlığa Karşı Suç" isimli bir sergi açıklacak. Aynı gün akşam saatlerinde bir "anma yemeği" gerçekleştirilecek.

Etkinliğe Ukrayna basınının da katılması beklenirken, konunun basın-yayın organlarında işlenebileceği belirtiliyor.
Ukrayna'daki Türk Basını

Not :Konuya ilişkin duyarlılığı göstermek ve Türk toplumunu bilgilendirmek amacı ile Ukrayna'daki tüm Türk basın siteleri aynı resim ve aynı haber metni ile konuyu gündeme taşıma kararı almıştır.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: