24 Nisan 2010 Cumartesi

İZMİR FUARINA GERÇEK TÜRK AYDINLARI DAMGASINI VURDU.

Mehmet Altan bu gün 15:45/16:45 arası  "bu topraklarda yaşayanların meselesi:kent dindarlığı" konulu konferansına katılmadı.
Erdal Sarızeybek'in konferansından çıkan kitap severler Mehmet Altan'ın 3. salon plan afişinden silindiğini görünce " Katılamadı" şeklinde eleştirdiler.
Çılgın Türkler-Turgut Özakman Fuarı kilitledi.Metrelerce kuyruk insan akışını zorlaştırırken Özakman kitaplarını camdan bir kafes içerisinde imzalamak zorunda kaldı.
Vural Savaş fuardaki en istikrarlı yazarlarımız dandı.
her gün görmek mümkün oldu.Sevenleri kitaplarını rahat rahat imzalattı ve sohbet ettiler.
Son iki gün Ümit Zileli Cumhuriyet Kitaplarından çıkan kitaplarını imzaladı.
Alev Coşkun'da bu gün fuardaydı.
Hulki Cevizoğlu dün verdiği konferanstan sonra bugünde kitaplarını imzalamak ve okurla beraber olmak için fuardaydı.
Bir bilgi vereyim:
Hulki Cevizoğlu SESTV'de Şamil tayyar'la mayıs ayının sonlarında 22/24 arası bir program yapacağı şeklinde kesin olmayan bir haber verdi.

Yaşar Nuri Öztürk ve Nihat Genç konuşmalarını yaptığı büyük 3 nolu salonu tıkabasa doldurdular.Oturanlardan çok ayakta ve yerlerde oturanlar oldu.Oksijen azaldı ve salonda sıcaklık artı ama Erdal Sarızeybek,Yaşar Nuri Öztürk ve Nihat Genç ayakta alkışlandı.
Katılmayan Mehmet  Altan'ın yerine Ender Helvacıoğlu Evrim konulu bir konferans verdi.Hazırlıksız geldiğini tahmin ettiğim yazar evrimden çok bilimsellik ve din çelişkisi üzerine konuştu.Sözlerine başlarken sohbet şeklinde olacağını söylemesine rağmen 1saati nefes almadan ve kimseden soru almadan bitirdi.Ama ne yazıkki evrim dinlemeye gelenler hayal kırıklığına uğradı.
Yinede güzel bir bilim ve doğma çelişkisini gösteren bir konferans oldu.
1 nolu küçük  salonda akşam 19 da " Dersim 37-38 katliamı ve politika" konulu konferansta Şerafettin Halis denilen şahsiyet Atatürk'ü  eleştirirken "Stokon sendromu"  benzetmesi yaptı.Yani celladını seven mahkum.
Bu şerefsizi daha fazla izleme gereği görmedim ve ayrıldım.
24 Nisan 2010 İzmir 15. Kitap Fuarından izlenimlerim bunlar.
Kısacası dostlar bu fuarda bütçemiz açık verdi ama aylarca yetecek bir sürü kitabımız oldu.Şahsen ben aradığım tüm kitapları alabildim.



"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: