26 Nisan 2010 Pazartesi

İSTER AS İSTER KES.GİDİYORSUN

AKP demokratik açılımlar sonrasında Anayasayı demokratik yapmak söylemiyle kolları sıvadı. Anayasa değişikliğini eleştirenlere de 82 darbe anayasasını savunmakla suçluyor ve kükrüyor. Haftalardır Türkiye gündeminde olan ayrıntılara girmeyeceğim. Hedefin Anayasa mahkemesinin ve Hakim Savcılar Yüksek Kurulunun (HKYS) üyelerini kendi seçmek istemesi olduğu, askerleri sivil mahkemelerde yargılamakla susturmak, hatta YAŞ (Yüksek Askeri Şura) kararlarını yargıya taşıma fırsatı vermek olduğunu herkes anladı. Böylece TSK’ya sızmış “iç tehdit” olarak algılanan Fettullahçıların TSK’dan atılmasını engellemek istiyor. Anayasa mahkemesi, HSYK ellerinde iken YAŞ’ta atılanların geri gelmesi sağlanmak istiyor. Diğer çerez yasalar tamamen bunları gizlemek için.
Olayın ayrıntılarından çok psikolojik boyutuna bakmak istiyorum.
“Anayasayı demokratik, çağdaş normlara kavuşturacağız” diyenlerin telaşına bakmak bile işlerin hiçte anlatıldığı gibi olmadığını görmeye yeterlidir.
Atlı koşturuyor gibi çıkarılan yasalar, sabahlara kadar horul horul uyuyan milletvekillerinin görüntüleri; hayatında hiç mahkemeye gitmemiş bile olsak AKP’nin telaş ve paniğini gizlenen gerçekleri anlamaya yeterde artar bile. Allahın günümü bittide bu insanlar sabahlara kadar çalışıyor.Yâda savaş mı çıktı haberimiz yok?
Bu telaş nedir?
Gidip normal bir saatte insanlar gibi uyusalar ve dinç bir şekilde sabah gelip çalışsalar ne olur?
İnsan üstü bu çaba ve telaş niye.
Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin neden hiç yardımcılarına bırakıp gidip dinlen miyor?
Bu güvensizlik neden?
Bir hafta sarksın, yada bir ay sarksın.
Ne olacak?
28 sene yaşadığımız Anayasa bizi 1 haftada ham mı yapacak?
Nedenine gelince:
AKP milletvekilleri zaten uyuyamıyor. Artık rahat rahat uyuya bilmek için birkaç hafta mecliste uyumayı tercih ediyor.
Özellikle Tayyip Erdoğan.
İşte ileriki günlerde boru gibi uyuyabilmek adına; şimdi TBMM masalarında sabahlamayı tercih ediyorlar. Sevgili halkımda bunu “Ne çalışkan milletvekillerimiz var. Canlarım benim” diyor sanıyorlarsa yanılıyorlar.
Çünkü her şey o kadar açık ki.

Gelelim olayın tekniğine ve daha önce belirttiğim gelişmelere.
AKP 1. oylamalarda horlaya horlaya, bağıra çağıra, milletin üzerine hücum ederek bir şekilde yasaları geçiriyor. Ama Tüzmen’in sağlığını bahane göstererek tüymesi sonrasında AKP’nin 2. turda yasaları çıkarması böyle kolay olmayacağı görüldü ve AKP tarafından kendince önlemde alındı.Lakin;330 ila 367 arası oy alması durumunda halk oylamasına gidileceği ve 330 un tutturulması 2. turda zor olacağı,yeni istifaların gelebileceği endişesi hakim.1. turların bence hipnozlu gibi gezen, suça bulaşmamış AKP milletvekillerin tarihi karar vermesi ve gereğini yapmasın için önemli bir süreç.Çünkü iyi kötü,yata horlaya da olsa muhalefetin eleştirilerini duyma fırsatı buluyorlar.
Peki önlem ne?
BDP,yani pkk,yani apo.
Zaten gizli danışıklı dövüş artık Başbakanın ifadesiyle “iyot gibi ortaya çıktı”
AKP aleni bir şekilde pkk’dan destek istedi. BDP bunu derhal pazarlık konusu yaptı ve bazı taleplerde bulundu.
Neydi bu talepler?

-Seçim barajının düşürülmesi,
-Küçük partilere hazine yardımı,
-Türk Ceza Kanununda (TCK) değişiklik.
- Terörle Mücadele Kanunu’nda (TMK) değişiklik.
AKP bunlardan özellikle seçim barajının düşürülmesini istemeyeceği aşikâr. Çünkü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramında koltuğunu verdiği 4. sınıf öğrencisi Elgin Koçubaba’ya “Artık yetki sende. İster asar, ister kesersin”diyebilen bir başbakanın demokratik bir beyne sahip olduğunu ve TBMM’ine daha fazla parti girmesini isteyeceğini düşüne biliyor musunuz?

Fakat BDP’nin kafasının basmadığı yerde İmralı’nın katili yetişiyor imdada ve “yerine getirmesi önemli değil, söz vermesi durumunda bile destekleyin”diyor.
“Pazarlığı abartmayın” diyor yani.
“AKP’den daha iyisin mi bulacağız” diyor kısacası.
Alın size pkk-AKP dayanışması.
Tekrar ediyorum AKP radikalleşip siyasetten koparken, terör örgütü siyasallaşıp normalleştiriliyor.
Bunun sonu Ayrılıkçı Kürt ve Yeşil ihanet koalisyonuna gider.
Tarih ağlarını örüyor ve AKP için sonun ayak sesleri daha net hissediyor ve AKP  korkuyor.
Bu korku hata üstüne hata yaptırıyor.
Görüşmek dileğiyle.





"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: