11 Kasım 2009 Çarşamba

İSRAİL’LE SORUN YAŞIYORMUŞUZ.

BUNA ÇOCUKLAR GÜLER




TÜRKIYE’NIN TEL AVIV YENI BÜYÜKELÇISI

AHMET OĞUZ ÇELIKKOL:

ANKARA ORTADOĞU’DA BARIŞ İSTİYOR”


Türkiye’nin Tel Aviv yeni Büyükelçisi Ahmet Oğuz Çelikkol’un Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle düzenlediği resepsiyona İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben-Eliezer ile Devlet Bakanı Avişay Braverman hazır bulundu.

BU YIL ŞİMON PERES KATILMADI

Yeni Büyükelçi Çelikkol’un düzenlediği Cumhuriyet Resepsiyonu’na geçen yıl olduğu gibi devletin daha üst düzey isimlerinin katılmamış olması, iki ülke arasındaki gerginliğin sonucu olarak değerlendirildi. Davete, iki İsrailli bakanın yanı sıra İsrail Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Yosi Gal, Savunma Bakanlığı Müsteşarı Amos Gilad, bazı komutanlarla İsrail’deki Türkiyeliler Birliği’nin üye ve temsilcileri katıldı.

“AMACIM MEDYAYI YAKINLAŞTIRMAK”

Resepsiyon öncesinde Bar-İlan Üniversitesi’nde konuşma yapan Büyükelçi Çelikkol, “Buraya yeni geldim, görevde daha yeniyim ama bölge politikası, Türkiye-İsrail ilişkileri bildiğim konular” derken, özellikle iki ülke arasındaki medya ve üniversitelerin yakın temas içinde olabilmesi için çalışacağını çünkü bu yolla iki toplumun birbirlerini daha iyi anlayabileceklerine inandığını dile getirdi.

Çelikkol, basına verdiği bir demeçte Ankara’nın Ortadoğu’da barış istediğini ve İsrail ile komşuları arasında bir köprü olmayı arzuladıklarını belirtti. 04 Kasım 2009

Hiç yorum yok: