1 Kasım 2009 Pazar


AKP MAHMUR KAMPINI TÜRKİYE’YE İHRAÇ EDİYOR

BUNUN ADINA DA AÇILIM DİYORLAR

NEREDE KÜRT VARSA GELSİN TÜRKİYE’YE.

AYRICALIKLI BİR YAŞAM ONLARI BEKLİYOR


Geçen hafta AKP Siyaset Akademisi'ne katılan Beşir Atalay, basına kapalı bölümde, Mahmur ile ilgili gelişmelerin birkaç ay içinde tamamlanacağını açıkladı.

ASKERLİĞİ GELENE KOLAYLIK

— Türkiyeli mültecilerin Mahmur Kampı'nda doğan çocuklarına 'TC vatandaşlığı' statüsü verilecek. — Kampta Iraklı kadınlarla evlenen erkeklerin çocukları da Türk nüfus kayıt sistemine geçirilecek. — Irak vatandaşı olan kadınlar da Türk vatandaşı olabilecek. — Askerlik çağındaki mültecilerin Türkiye'ye dönmesi halinde, apar topar askere alınmasını önleyecek hukuki güvence sağlanacak. DESTEK FAK-FUK FON'DAN

— Türkiye’ye getirilecek TC vatandaşları, öncelikle ailelerinin yanına yerleştirilecek. — Bu insanların yaşamını idame ettirmesi için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Destek Fonu'ndan destek sağlanacak. — Mültecilerin, iş ve sağlık güvencesine kavuşturulması da 'eve dönüş' stratejisinin temel unsurlarından biri olacak. — Mahmur Kampı'nda doğan ve kaldıkları süre boyunca burada eğitim gören çocukların Türkiye'deki eğitim sistemine adapte olması için kademeli bir çalışma yürütülecek. — Hazırlık sınıflarında Türkçe bilmeyen çocuklara öncelikle Türkçe öğretilecek.


"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR,

SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR."

Hiç yorum yok: