26 Eylül 2009 Cumartesi



Sarayda doğan son şehzadeye 'üst düzey' uğurlama

II. Abdülhamit'in torunu Osman Ertuğrul Osmanoğlu, resmi yetkililerin de katıldığı uğurlamayla dedesinin yanına defnedildi.

Cumartesi, 26 Eylül 2009 15:34


Osmanlı padişahlarından II. Abdülhamit'in İstanbul'da vefat eden torunu Osman Ertuğrul Osmanoğlu (97), Sultanahmet Camii'nde kılınan namazın ardından son yolculuğuna uğurlandı.
Osmanoğlu, dedesi II. Abdülhamit'in mezarının da bulunduğu II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde toprağa verildi.
Sultanahmet Camii'nde düzenlenen cenaze töreni öncesinde hanedan üyeleri, II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde biraraya geldi. Osman Ertuğrul Efendi'nin torunları, Osmanoğlu'nun ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirerek, II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde dua etti.
Sultanahmet Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, hayattaki en yaşlı erkek mensubu olması sebebiyle 1994'den beri Osmanlı Hanedanı reisi olan Osman Ertuğrul Efendi'nin eşi Zeynep Tarzi, torunları ve hanedan üyelerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İstanbul Valisi Muammer Güler, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu ve Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı da katıldı. Yoğun kalabalık nedeniyle Sultanahmet Camii'nin avlusu adeta dolup taştı.
Eşi Zeynep Tarzi, torunları ve hanedan üyeleri, Osman Ertuğrul Efendi'nin naaşı başında dua ettikten sonra taziyeleri kabul etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da aileye başsağlığı dileyerek, Osman Ertuğrul Efendi'nin ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Cenaze namazını Sultanahmet Camii imamı Emrullah Hatipoğlu kıldırdı. Kılınan namazın ardından Osman Ertuğrul Osmanoğlu'nun cenazesi, tekbirler eşliğinde omuzlara alındı. Konvoy halinde Cağaloğlu'na götürülen Osmanoğlu'nun cenazesi, dedesi II. Abdülhamit'in mezarının da bulunduğu II. Mahmut Türbesi Haziresi'nde toprağa verildi.

Hiç yorum yok: