29 Eylül 2009 Salı

ATATÜRK GENÇLİĞİ NİHAYET UYANDI
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ'NDE EYLEM
 Abdullah Gül bugün İstanbul Üniversitesi açılışına katıldı ve protestolarla karşılandı. Fen Fakültesinde düzenlenen törende hem içeride hem de dışarıda Türkiye Gençlik Birliği üyeleri Gül'ü protesto etti. "Üniversitemiz açılımınıza kapalı" pankartı taşınan eylemde "Amerika'nın Türkiye'yi bölme planlarına açılım derseniz Vahdettinlerle aynı sonu paylaşırsınız" denildi.
İstanbul Üniversitesi Akademik yılı açılışında bugün bir ilk yaşandı ve Abdullah Gül İstanbul Üniversitesine geldi ve Gül protestolarla karşılandı. Hem Fen Fakültesinde düzenlenen törende hem de fakültenin kapısının önünde Türkiye Gençlik Birliği üyeleri eylem yaptı.
Fakültenin önündeki eylemde açıklamaya yapan Türkiye Gençlik Birliği İstanbul Şube Başkanı Adnan Türkkan, "Bu açılımlar Amerika'nın talimatıdır. Üniversitemiz açılımlarınıza kapalıdır" dedi.
Dışarıda bu eylem gerçekleşirken törenin yapıldığı Cemil Bilsel Konferans salonunda da eylem vardı. Abdullah Gül'ün konuşmasının ardından söz alan Türkiye Gerçlik Birliği üyesi Özer sürmeli "Üniversiteler farklılıklar için değil milli birlik ve beraberlik için açılım istiyor" dedi. Sürmeli'nin bu sözleri salondaki bazı kişiler tarafından da alkışlarla desteklendi.
Öğrencilerin fakülteye alınmaması bir yana bu yılki istanbul üniversitesi açılışında bir ilk daha yaşandı. Her yıl açılışlarda konuşma hakkı verilen öğrenci temsilcisine bu yıl konuşma izni verilmedi. Hatta bununlada kalınmadı; öğrenci temsilcisi Seda Akerdem törenin düzenleneceği salondan dışarı çıkarıldı. Seda ile birlikte bazı öğrenci temsilcilerinin de yer aldığı 18 öğrenci salona alınmadı. Aynı zamanda Türkiye Gençelik Birligi üyesi olan öğrenci temsilcisi Seda "Atatürkçü kimliğinden dolayı içeri alınmadığını söyledi.
Öğrenci Temsilcisi Seda Akerdem Rektör yardımcısının da devreye girmesiyle Rektör'ün konuşması bittiği dakikalarda içeri alınabildi.
"SAHİPSİZ VATANIN BATMASI HAKTIR, SEN SAHİP ÇIKARSAN BU VATAN BATMAYACAKTIR।"

Hiç yorum yok: