6 Ağustos 2009 Perşembe

Ah be paşam. Askerin başına çuval geçirdiler sessiz kaldın, darbe yapacaklarmış duymuşsun sessiz kalmışsın. Eee sen ne diye o koltuğu işgal ettin. Anlayana aşk olsun. Galiba o zaman hazır değilmişsin. Yapmadıkların,yapamadıklarından dolayı pişmanlık duyuyorsun ki şimdi konuşuyorsun.
Gel seni bir kez daha genelkurmay başkanı yapalım. AKP ile de iyi anlaşıyorsun. Memleketi götürürün kendi ellerinizle ABD/İsrail/İngiltere üçlüsüne bağışlayın. Olur mu?
ÖZKÖK: DARBE GİRİŞİMLERİNDEN HABERİM VARDI

Özkök, Ergenekon iddianamesinde yer alan ifadesinde "Ayışı ve Sarıkız" darbe girişimini 2004'te duyduğunu söyledi.
Ergenekon soruşturumasının üçüncü iddianamesi de mahkeme tarafından kabul edilirken iddianamede yer alan ifadeler de belirginleşmeye başladı. Üçüncü iddianamede yer alan ifadelerden biri de Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e ait. Özkök ifadesinde çok çarpıcı bilgiler veriyor: Özkök'ün Ergenekon savcılarına verdiği ifadede, Ayışığı ve Sarıkız isimli darbe girişimlerinden 2004 yılında haberdar olduğunu ancak elinde kanıt olmadığı için birşey yapamadığını aktarıyor.
Özkök, Şener Eruygur ve diğer Ergenekon sanıklarının ordu içindeki faaliyetlerinden haberdar olduğunu ancak, Ergenekon ismini hiç duymadığını belirtiyor.
Şener Eruygur'a darbe girişimlerini sorduğunu belirten Özkök "Eruygur böyle bir girişimiz yok dedi" şeklinde ifade verdi.
Hilmi Özkök, ayrıca "Genç Subaylar rahatsız" manşetlerine yol açan bir mektubun varlığını da kabul etmeyerek "bana böyle bir mektup gelmedi" dedi.

Ergenekon'da 3. iddianame kabul edildi
13. Ağır Ceza Mahkemesi, 52 sanık hakkında hazırlanan üçüncü ''Ergenekon'' iddianamesini kabul etti.
Ergenekon'' soruşturması kapsamında 37'si tutuklu 52 şüpheli hakkında hazırlanan üçüncü iddianame, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 12 Haziran 2007 tarihinde Ümraniye ilçesinde patlayıcı maddelerin ele geçirilmesiyle ilgili başlatılan soruşturma sonucu ortaya çıkarılan ''Ergenekon'' isimli organizasyonla ilgili hazırlanan üçüncü iddianameyi incelemeyi tamamladı. Mahkemenin, 1454 sayfadan oluşan üçüncü iddianameyi kabul etmesinin ardından 37'si tutuklu 52 sanık hakkında dava açılmış oldu. İddianamenin tamamlanmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan yazılı açıklamada, iddianamede operasyon kapsamında 10 Ocak ile 17 Nisan 2009 tarihleri arasında gözaltına alınan ve tutuklanan sanıkların yer aldığı ifade edilmişti. İddianamenin giriş bölümünde örgüt çerçevesinde daha önce yapılan soruşturmalar ve açılan davaların özetlendiği, örgütün gerçekleştirmeyi planladığı ve gerçekleştirdiği eylemler, suikast planları ve el konulan silahların anlatıldığı belirtilen açıklamada, iddianamenin ikinci bölümünde ise şüphelilerin bireysel durumlarının ele alındığı, isnat edilen suçlar ve uygulanması talep edilen yasa maddelerine yer verildiği bildirilmişti. Açıklamada, her şüpheli için arama ve el koyma işlemlerinde bulunan delillerin anlatımı, el konulan delillerin incelenmesi, tanık ifadeleri, şüphelilerin emniyet ve savcılık ifadeleri ile hakimlik sorgusu, hukuki durumun anlatımı, netice ve talep konularının ele alındığı vurgulanmıştı. Operasyon kapsamında 12 Haziran 2007 tarihinden itibaren el konulan, bulunan silah ve mühimmatın dökümünün de yapıldığı açıklamada, sanıklar hakkında da ''silahlı terör örgütü kurma veya yönetme'', ''Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme'', ''Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini engellemeye teşebbüs etme', ''hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek'', ''devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme'', ''Açıklanması yasaklanan gizli bilgileri temin etme'', ''sayı ve nitelik bakımından vahim olan silah veya mermilerin satın alınması, taşınması, bulundurulması'', ''tehlikeli maddeleri izinsiz olarak bulundurma'', ''özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek'', ''devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme, amacı dışında kullanma, hile ile çalma'' suçlamalarının yer aldığı kaydedilmişti. İDDİANAMEDE MAĞDURLAR İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce üçüncü ''Ergenekon'' iddiamesinde, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan ''mağdur'' olarak yer aldı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildiği Ulusal Yargı Ağı Projesi'nde (UYAP) görülen üçüncü ''Ergenekon'' iddianamesinde, Türkiye Ermenileri Patriği Mesrob Mutafyan ve Minas Durmazgüler ''mağdur'', Ali Balkız ve Kazım Genç ise ''müşteki'' olarak geçiyor.
SANIKLAR
Aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 52 sanığın ismi şöyle:
MEHMET HABERAL Sanık ... YALÇIN KÜÇÜK Sanık ... HALİL KEMAL GÜRÜZ Sanık ... MUSTAFA KOÇ Sanık ... ERSİN GÖNENCİ Sanık ... OĞUZ BULUT Sanık ... İBRAHİM ŞAHİN Sanık ... MUSTAFA ÖZBEK Sanık ... MUSTAFA LEVENT GÖKTAŞ Sanık ... RIZA FERİT BERNAY Sanık ... TAYLAN ÖZGÜR KIRMIZI Sanık ... MUSTAFA ABBAS YURTKURAN Sanık ... ÜNAL İNANÇ Sanık ... MUHTEREM BAĞCI Sanık ... HÜDAYİ ÜNLÜER Sanık ... FATİH HİLMİOĞLU Sanık ... İLHAN BULAYIR Sanık ... ZERRAR ATİK Sanık ... FAHRİ KEPEK Sanık ... İLYAS ÇINAR Sanık ... OĞUZHAN SAĞIROĞLU Sanık ... ERDAL ŞAHİN Sanık ... ENGİN AYDIN Sanık ... ERBAY ÇOLAKOĞLU Sanık ... CENGİZ KÖYLÜ Sanık ... CİHANDAR HASANHANOĞLU Sanık ... MUHAMMED SARIKAYA Sanık ... FATMA CENGİZ Sanık ... YAŞAR OĞUZ ŞAHİN Sanık ... MUHİTTİN ERDAL ŞENEL Sanık ... MEHMET KORAL Sanık ... TUNÇER KILINÇ Sanık ... MÜNÜR KEMAL YAVUZ Sanık ... HASAN ATAMAN YILDIRIM Sanık ... HÜSEYİN VURAL VURAL Sanık ... MUSTAFA DÖNMEZ Sanık ... MURAT EKE Sanık ... CİHAN ARIK Sanık ... ALİ OKTAY ŞAHBAZ Sanık ... ONUR ÖZDEMİR Sanık ... EMRE BALTACI Sanık ... MELİH YÜKSEL Sanık ... SERVET KAYNAK Sanık ... FAHRİ SÜSLÜ Sanık ... KEMALETTİN BALCI Sanık ... BÜLENT GÜNGÖRDÜ Sanık ... MURAT ÇAVDAR Sanık ... MEHMET DALAGAN Sanık ... AYHAN ATABEK Sanık ... KENAN TEMUR Sanık ... EROL MANİSA Sanık ... MUSTAFA HÜSEYİN BUZOĞLU Sanık ...

Hiç yorum yok: