9 Haziran 2009 Salı

NEDEN ;BİZDE ATKOŞTURANLARI TUTUKLAMIYORLAR?

"Afrika ülkeleri bile ajanlarını staja Türkiye'ye gönderiyor" demişti bir uzman. Ulusal bilince sahip olan ülkeler kendilerini koruyan Milli İstihbaratları var. Bizde ise MİT denildiğinde öcü anlaşılıyor. Oysa MİT ülkenin savunma kalkanlarından biridir.İstihbaratsız bir ülke savunmasız ve sağır demektir.Ama istihbaratın;milli çıkarları önde tutuyor olması gerekir.Yoksa başka ülkelerin istihbaratı içine sızar ve bir kanser hücresi gibi senin istihbaratını kendi çıkarlarına kullanır.Kalkar ülkenin Genel Kurmay Başkanını dinler.

K. Kore casus Amerikalıları affetmedi Kuzey Kore’de, ülkeye yasa dışı yollardan girmekten yargılanan casus 2 Amerikalı gazeteci, 12’şer yıl ağır çalışma cezasına çarptırıldı. Kore Merkezi haber ajansına göre, yüksek mahkemede 4 Haziran’da görülmeye başlanan davada, Amerikalı televizyon muhabirleri Laura Ling ile Euna Lee, Kuzey Kore’ye yasa dışı yollardan girmekten ve Kuzey Kore ulusuna karşı “ağır suç” işlemekten mahkum edildi. Mahkeme kararındaki “ağır suç”a ilişkin ayrıntı vermedi. Yabancılara taviz vermeyeceğiz Çin-Kuzey Kore sınırında 3 ay önce tutuklanan 2 Amerikalı gazetecinin mahkum olmasıyla ilgili ABD’nin Seul Büyükelçiliği henüz yorum yapmak istemedi. Amerikalı kadın gazetecilerin, Kuzey Kore’nin en yüksek mahkemesinde yargılanması nedeniyle temyize başvuramayacağı belirtiliyor. Kuzey Kore yönetimi ülke yargısına yabancı müdahalesine izin vermeyeceklerini ve adli sistemin ölçülü şekilde işlediğini kaydetti.

Ülkeye kaçak giren gazetecileri tutuklayan Pyongyang yönetimine karşı sivil toplum örgütlerini devreye sokan Washington, diplomatik kanallarla da Kuzey Kore’ye baskı uygulamıştı.

Clinton’un tehdidi boşa çıktı ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton önceki gün Güney Koreli mevkidaşı ile yaptığı görüşmede, gazetecilerin biran evvel bırakılmasını aksi halde yaptırım kararı alacaklarını açıklamıştı. Clinton, Pyongyang yönetimine yüklendiği konuşmasında K.Kore’nin yeniden terörist ülkeler kapsamına alınabileceği şeklinde gözdağı vermeyi de ihmal etmemişti.

Hiç yorum yok: