29 Haziran 2009 Pazartesi

GERÇEK AYDINLARIMIZI TANIYALIM: EROL BİLBİLİK

Okuyoruz, üniversitelere bitiriyoruz ama nedense Türkiye gerçeklerinden bir haberiz. Okumuş cahiller sürüsüne dönüştük.

Çükü medyamız, tamamen kuşatılmış durumda. Ve gerçek aydınlarımız tanıtılmıyor. Bu son günlerde çok satan “ moda tabirle best seller” kitaplarını okuduğumuz aydın geçinenlerin gerçek yüzlerini görme fırsatı bulduk. Ermeni’den özür dileme kampanyasında, Ergenekon davasını sahiplenirken gösterdikleri yılışıklık, TSK’ ya saldırırken takındıkları üslubun çirkinliği onların aydın değil sadece belli güçler tarafından şişirilmiş devşirmeler olduğunu gösterdi. Gerçek aydınlarımız medyada yer bulamazken bu devşirmeler, emperyalizmin köpekleri gazete ve dergilerde çarşaf çarşaf, ekranlarda saatlerce beyinlerimizi yıkadılar, gençlerimizi zehirlediler.

İşte bu nedenle, gerçek aydınlarımızı yitirmeden TANIMAK ve hak ettikleri değeri göstermek adına kendimce küçük bir adım atmaya karar verdim.

Belirli aralıklarla “GERÇEK AYDINLARIMIZI TANIYALIM” başlığı altında onları tanıtmaya gayret edeceğim.

Canım Türk Halkına saygılarımla.

EROL BİLBİLİK

BAZI KİTAPLARINDAN GÖRÜNTÜLER:

EROL BİLBİLİK (d.21 Mayıs 1935, Üsküdar, İstanbul), emekli deniz binbaşı, yazar.

1954 yılında Heybeliada Deniz Lisesi'nden mezun oldu. 1956 yılında Deniz Harp Okulu'nu bitirdi ve deniz asteğmeni oldu. 1961, 1969 yıllarında, ABD ve Almanya'da kısa süreli eğitimler aldı. 1961 yılında, Georgia'nın Athens (ABD) kentindeki "Savunma ve Lojistik Yönetimi" konusundaki eğitimin sonunda kendisine verilen Athens şehri fahri hemşerilik belgesini geri verdi. 9 Mart 1971 hareketinde yer alması nedeniyle, binbaşı rütbesindeyken emekliye sevk edildi (Mayıs 1971). Aynı dönemde, Kontrgerillanın işkence hanesi olarak ünlenen Erenköy Köşkü’ne alınarak sorgulandı. 1979 yılında Ulaştırma Bakanlığı Fen Kurulu Üyeliği'nden emekli oldu. Makine-motor, gemi inşa ve inşaat sektörlerinde yöneticilik de yapmıştır. 1993'ten bu yana araştırmacılık ve yazarlık yapmaktadır. Evli ve bir çocuk babasıdır. Yürekli bir Türk aydınıdır.Bildenberg araştırmaları vardır.

Kasım 2002 Genel Seçimlerinde İşçi Partisi'nden İstanbul İli Birinci Bölge 2. sıradan milletvekili adayı olmuştur.

Aralıklı olarak Cumhuriyet Gazetesi’nde; sonraları Aydınlık, Teori, Yeni Hayat ve Türkeli dergilerinde yazıları yayımlanmıştır. Kasım 2006 tarihinden beri İlk Kurşun Aylık Gazetesi'nde yazmaktadır.

Yapıtları

  1. Küresel Dünya Politikaları ve Ulusal Seçenekler, Kaynak Yayınları, Ocak 2002
  2. Dünyayı Yöneten Gizli Örgütler CFR-Bilderberg-Trilateral, Kaynak Yayınları, Ağustos 2002, 2. Hamur
  3. Amerikan Kuşatması, Otopsi Yayınları, Ağustos 2003, 2. Hamur,
  4. Nato - İstanbul Zirvesi ve Geniş Ortadoğu Stratejisi İçyüzü ve Perde Arkasıyla, Otopsi Yayınları, Ağustos 2004 2. Hamur
  5. Türk Bilderbergleri, Umay Yayınları, 2006 İzmir, 146 sayfa,
  6. Dünyayı Yöneten Gizli Örgütler - Küresel İktidarın Kurmayları, Profil Yayıncılık, Mayıs 2007 İstanbul, 320 sayfa,
  7. İşgal Örgütleri / CIA - NATO - AB, Asya Şafak Yayınları, Ocak 2008 İstanbul, 167 sayfa,
  8. Amerikan Kuşatması / Büyük Oyunun Perde Arkası, Şubat 2008 İstanbul, 336 sayfa,
  9. Geniş Ortadoğu Projesi / Geniş Orta Asya Projesi, Asya Şafak Yayınları, Şubat 2008 İstanbul, 97 sayfa,

SON KİTABINDAN TANIYALIM:

Kitapların adı: “AMERİKAPERESTLER”

Ekim 2008’de piyasaya çıktı.

Yazarı Erol BİLBİLİK.

Kitapta ne yazıyor?

Yazarın kitaptaki tanıtımıyla hemen aktaralım.

“Kitap, yurt içinde ve yurt dışında yaşamını sürdüren, otuz önde gelen veya yıldızı parlamış siyasetçi, gazeteci, akademisyen, yönetici ve bilim adamını yani “AMERİKAPERESTLERİ” kamuoyuna tanıtmak için yazıldı. Kitapta yer almasına kesin gözle bakılan çok sayıda AMERİKAPERESTLER” in yer almaması onların sırasının gelmeyeceği anlamına gelmemektedir.”

“Kitap; AMERİKAPERESTLER’ in çok sayıda makale, beyanat röportaj, konferans, sempozyum, panel ve açık oturumda yaptıkları konuşma ve kitaplarından seçilen alıntıların bir araya getirilmesiyle hazırlanmıştır…”

Kitapta kimler yer alıyor:

Hakan Yavuz, Abdullah Gül, Yasemin Çongar, Fehmi Koru, İlnur çevik, Fethullah Gülen, Kemal Derviş, Mehmet Şimşek, Hasan Cüneyt Zapsu, Egemen Bağış, Can Paker, Yılmaz Argüden, Cengiz Çandar, Hasan Kaya Cemal, Mehmet Ali Birand, Vamık D. Vokan, Zeyno Baran, Türkiz Gökgöl, İmre Gencer, Ertuğrul Özkök, Özer Çiller, Tansu Çiller, Soner Çağaptay, Ömer Taşpınar, Seyfettin Gürsel, Eser Karataş, Atilla Eralp, Hüseyin Levent Köker

Kitaptan bir bölüm:

“TANSU ÇİLLER’İN ABD VATANDAŞLIK YEMİNİ

(tüylerimi diken diken eden kısım)

Burada, önünüzde, şimdiye kadar tabiiyetinde bulunduğum her türlü devlet tabiiyeti ve egemenliğini reddettiğime;

Bundan böyle ABD Anayasası’nı ve yasarlını iç ve dış düşmanlara karşı savunacağıma;

ABD’ye bağlılık ve sadakat göstereceğime;

Kanunun gerektirdiği hallerde ABD ordusuna hizmet vereceğime;

Kanunun gerektirdiği durumda sivil yönetim altında ulusal önemi olan işlerde çalışacağıma ve bu yükümlülükleri özgür bir şekilde, akıl sağlığım yerinde ve samimi olarak üstleneceğime, yemin ederim.

Tanrı yardımcım olsun.”

Hiç yorum yok: