31 Mayıs 2009 Pazar

Türk milletine hakarettir

MHP´li Oktay Vural, "Başbakanın ´etnik kimlikleri kovduk´ifadesi, Türk milletine yönelik bühtandır, hakarettir. Bu millet, tarihin hiçbir yerinde ırkçı olmamıştır" dedi MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın mayın temizliği ile etnik temizliği birbirine karıştırdığını belirterek, konunun birbiriyle bağdaştırılmasının hayret verici olduğunu söyledi. Vural, Parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, Başbakanın "bu topraklarda etnik temizlik yapıldığı" şeklindeki açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Vural, şunları söyledi. Pamuk gibi konuştu "Sayın Başbakanın ´etnik kimlikleri kovduk´ifadesi, Türk milletine yönelik bühtandır, hakarettir. Bu millet, tarihin hiçbir yerinde ırkçı olmamıştır. Bir tarafta bu milleti 36 etnik gruba böleceksiniz, sonra da diyeceksiniz ki etnik kimlikleri kovduk. O zaman sorarlar sana, bu etnik kimlikleri sayıyorsun da hani sen bunları kovmuştun diye. Başbakan neyin özlemi içindedir, ben bunun açıklanmasını istiyorum. Kurtuluş Savaşı´ndan önceki Sevr dönemi özleminde misiniz? Lozan Andlaşması´nın imzalanmamış olmamasını mı arzu ediyorsunuz, doğrusu hayretler içindeyim. Büyük Ermenistan kurmak amacıyla Van´ı, Erzurum´u yakanlara tedbir olarak alınan önlemleri adeta bir etnik temizlik yapılmış gibi sunmak kimlerin ekmeğine yağ sürüyor. Türkiye Cumhuriyeti içinde Rum, Ermeni vatandaşlarımız vardır. Bunlar bizim zenginliğimizdir. Sayın Başbakan maalesef Orhan Pamuk gibi konuşmuştur. Bir mayın temizlemek için milleti kötülemeye değmez." Mayın temizleme konusuna da değinen Vural, Başbakan Erdoğan´ın, kendilerini etnik temizlik yapmakla ve ırkçılıkla suçladığını kaydetti. Vural, "Bu toprakları, biz işleyemeyecek miyiz Sayın Başbakan? İşleyemeyecek duruma, aciz duruma düşürdünüz.

Bu ülkenin insanları bu toprakları işletemeyecek mi? Bunun için yap-işlet-devret mi gerekiyor. Başbakanın bu düşüncesi Türk milletini dışlayan, Türk milletini kendi topraklarını işlemesini istemeyen ayrılıkçı, bölücü, ırkçı bir yaklaşım tarzının tezahürüdür" diye konuştu. Türkiye faşist bir devlet midir? CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´ın, "Yıllarca bu ülkede bir şeyler yapıldı. Farklı etnik kimlikte olanlar ülkemizden kovuldu. Acaba kazandık mı? Bu aslında faşizan bir yaklaşımın neticesiydi" sözlerini, soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Başbakan Erdoğan´ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına soru önergesi sunan Arıtman, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, hangi tarihlerde, hangi etnik kimlikteki vatandaşlarını kovduğunun açıklanmasını istedi. Kaç kişi kovulmuştur CHP´li Canan Arıtman, şunları kaydetti: "Bu kovma işlemleri, hangi gerekçelerle yapılmıştır? Hangi etkin kimlikten kaç kişi kovulmuştur? Cumhuriyet tarihi boyunca Türk kökenli kaç vatandaşımız ülkemizi terk etmiştir? Türkiye Cumhuriyeti Devleti faşist bir devlet midir?"

Namusun ticareti olur mu?

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman Başbakan Erdoğan´a “Sınır namussa, namusun ticareti olur mu?” diye sordu.
CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman, Başbakan Erdoğan’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Sınır namussa, namusun ticareti olur mu?” diye sordu. Arıtman, önergesinde Başbakan Erdoğan’a “62 milyon dolara mal olan üçüncü uçağınızı almaktan vazgeçerek bu kaynakla sınırdaki mayınların, sınır topraklarımızı yabancı şirketlere vermeden temizlenmesini sağlamayı düşünür müsünüz?”
Meclis'te şeriatçı dergi skandalı
TBMM'de milletvekili odalarına "ücretsiz" dağıtılan "Tohum" adlı dergide, CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman "fahişe gibi giyinmekle" suçlandı. TBMM Başkanı Köksal Toptan 'a mektupla şikâyette bulunan Arıtman, dinci basının sürekli kendisini hedef gösterdiğine dikkat çekerek "Bu tür yayınların Meclis'te dağıtılması için özel olarak imkân mı tanınıyor" sorusunu yöneltti. http://haber.mynet.com/detail_news/?type=Politics&id=X1209804428609&date=03Mayis2008 Kimin ne olduğu çok açık ortada Canan Hanım. Halk sizin ne kadar cesur bir Türk kadını olduğunuzu biliyor. Size bu yakıştırmaları yapan şerefsizlerin kimlerin oyuncağı olduğunuda. Erkek geçinenlerin sizin cesur adımlarınız karşısında yanınızda olamadığını ve tırsıp karşınızda durduğunu da gördü bu halk.

Hiç yorum yok: