15 Mayıs 2009 Cuma


AKP'NİN GİZLİ ANAYASASI

İKTİDARIN, ortada anayasa paketi yokken destek arayışına girmesinin yanlış olduğunu vurgulayan Ekici, "Birtakım sızıntılar var, şu değişecekmiş, bu değişecekmiş diye. İşte ciddiyetsizlik burada. Ama bugün önümüzde bir anayasa paketi yok. Neyin değişeceğinden haberimiz yok ama korkularımız var. Anayasal metinler siyasi mutabakat gerektirir. Ben yaptım oldu mantığıyla yapılmaz" diye uyardı.
"DTP'nin görüşüne yönelik, yani örgütün görüşüne yönelik bir anayasa teklifi mi ortaya çıkacak" diye soran Ekici, "DTP, AKP ve CHP'nin hangi noktada uzlaşıp uzlaşmadığını bir görelim. DTP, AKP ve CHP, 'Kürt sorunu'ndan bahsediyor. Bunların bahsettiği Kürt sorunundaki ortak noktalarını bir görelim. Ortada metin yok, birşey yok, bir işbirliği anlaşması var" diye konuştu.
MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici,partisinin Edirne il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, hükümetin, anayasa değişikliği konusunda neyi, neden değiştireceğini bilmediğini söyledi.
İktidarın, ortada anayasa paketi yokken destek arayışına girmesinin yanlış olduğunu savunan Ekici, şöyle konuştu: "Neyin değişeceğini bile bilmiyorum. Birtakım sızıntılar var, şu değişecekmiş, bu değişecekmiş diye. İşte ciddiyetsizlik burada. Ama bugün önümüzde bir anayasa paketi yok. Neyin değişeceğinden haberimiz yok. Neyin, niçin değiştirilmek istendiğini de bilmiyoruz. Anayasanın neresini değiştirmek istediklerine yönelik bir fikrimiz yok ama korkularımız var.
Anayasal metinler siyasi mutabakat gerektirir. Ben yaptım oldu mantığıyla yapılmaz. Biz, her teklife karşı değiliz. Bir görelim diğer partiler görüşlerini söylesin. Acaba DTP'nin görüşüne yönelik, yani örgütün görüşüne yönelik bir anayasa teklifi mi ortaya çıkacak. DTP, AKP ve CHP'nin hangi noktada uzlaşıp uzlaşmadığını bir görelim. DTP, AKP ve CHP, Kürt sorunundan bahsediyor. Bunların bahsettiği Kürt sorunundaki ortak noktalarını bir görelim. Ortada metin yok, birşey yok, bir işbirliği anlaşması var."

Hiç yorum yok: