1 Mayıs 2009 Cuma

BU TARİHİ BİR YERE NOT EDİN

İsrail’de ulusal, ülke çıkarlarını savunan medya var.

"Türk ordusu, Suriye ile tatbikatı konusunda mutlu değil" diyerek ulusal çıkarlarına uygun davranıyor.

Mutsuz olsa neden tatbikat yapsın?

Sonra; asker sadece mutlu olacağı hareketleri mi yapar?

Terörle mücadele etmek hoşuna gitmez, ama varsa edecektir.

Bunun gibi bir şey bu.

Ama kurnaz İsrail basını bunu Türk Halkına yazıyor.

Bizim haberimiz dahi olmadan Türkiye-Suriye tatbikatını çıkarlarına ters gördü ve değerlendirmeye başladı. Bizim medyamız %90 ı ise kesinlikle ve kesinlikle Türkiye’nin değil. Ulusal hiç değil. Küresel sermayenin güdümüne girmiş garip bir medya ile Türk halkı kandırılıyor. Haberler çarpıtılmakla kalmıyor ayrıca tüm önemli kuruluşlarına halk desteğini kesmek için kullanılıyor.

Emperyalist-Siyonist güçler dünyayı kana boğmuşken, düşman gördüğü ulus devletlerini bölmek ve istediği gibi yönetmek amaçları artık açık seçik ortadayken buna direnen TSK - Yargı ve ulusalcı, devşirilmemiş halk kitleleri medya tarafından yıpratılıyor. Bu küresel güçlere ülkelerin tek başına direnmesi, ayakta durması zorlaşmış görünüyor. ABD ve AB el ele vermiş çeşitli ayak oyunları ve hakları içeriden çökeltecek sinsi oyunlarla insanları bölmektedir. Bölge ülkelerinin tamamı tehlikededir ve ortak mücadele etmek durumundadır.

Genelkurmay başkanı İlker Başbuğ’un konuşmalarında en önemli bulduğum bir gazetecinin sorduğu “Suriye-Türkiye tatbikatına İsrail’in tepkisine ne diyorsunuz?” sorusuna verdiği olan üstü tepki doğru dürüst haber yapılmadı. Oysa İsrail bu tatbikatla sarsıldı. Bence de olağan üstü öneme sahip olan bu tatbikata İsrail’in dolayısıyla ABD ve AB’nin tepki göstermesi kadar doğal bir şey yok. Bölge devletlerinin içten parçalanma sürecine girdiği bu zamanda, ülkelerin yakınlaşması emperyalist katilleri rahatsız edecektir. Tabi ki emperyalist uşağı satılmış medyayı da rahatsız edecektir.

Jerusalem Post gazetesi, "Türk ordusu, Suriye ile tatbikatı konusunda mutlu değil" başlığı ile yayımladığı haberinde Bar-İlan Üniversitesi öğretim üyesi ve Begin-Sedat Stratejik Etüdleri Merkezi Direktörü Prof. EFRAİM İNBAR'a dayanarak

"Türkiye'nin Suriye ile ortak askeri tatbikatı, sadece Kudüs'ü rahatsız etmedi. Türk ordusunu da kızdırdı"

"Türk ordusu, bu konuda mutlu değil. Suriye'yi sevmiyor ve onu problematik bir devlet olarak görüyor"

"Türk subayları ile temas içindeyim" "Ordu, bir müdahale konusunda çok dikkatli olmalı. Bir darbe komplosuna ilişkin soruşturma, gerginlik yarattı. Ordu sadece, devletin laik niteliğine yönelik bir tehdit olduğunu düşünürse harekete geçer"

"Tatbikat Müslüman ülkelerine yakınlaşmada yeni bir kilometre taşı" "Türkiye'nin NATO, Batı ve İsrail ile ilişkileri" konusunda "birçok soru"ya yol açtığını öne süren İnbar, tatbikatın

"Türkiye'nin bölgedeki Müslüman ülkelerine yakınlaşma yolculuğunda yeni bir kilometre taşı oluşturdu"

"İsrail ve ABD izah bekliyor" "Suriye, İran'ın müttefiki. Ordusu, Ruslar tarafından silahlandırılıyor. Tatbikat, Brüksel ve Washington'da soru işaretlerini yaratmış olmalı. İsrail ve ABD'nin izahı istediğinden eminim. Tatbikatın niteliğinin ne olduğunu görmek için beklemek zorundayız"

"Türkiye Hatay'ı işgal etti"

Jerusalem Post'a değerlendirmelerde bulunan aynı merkezden Arap siyaseti uzmanı ve 25 yıl İsrail Askeri İstihbarat Teşkilatı'nda görev yapmış Dr. MORDECHAİ KEDAR ise,

“tatbikatın İsrail'in aleyhinde olmayabilir”

“tatbikatın Türkiye ve Suriye'nin çıkarlarının buluşmasının sonucunda gerçekleşti”

"Türkiye'nin Hatay'ı işgal etti"

"Türkiye, Suriye'nin bir bölümünü işgal ediyor ama Suriye Türkiye ile ortak askeri tatbikatları yapmaya istekli. Yani, biz hâlâ Golan Tepelerinde iken Suriye'nin bizimle işbirliğini yapmaması için bir neden yok"

“Tatbikat'ın İsrail'in aleyhinde olmayabilir, tatbikatın, İsrail'e Suriye'nin önüne koyabileceği bir koz sağladı”

"Suriye, Türkiye'nin dostu olduğunu kanıtlamak istiyor"

"Türkiye bir bölgesel güç gibi görülüyor ve Suriye Türkiye'nin dostu olduğunu kanıtlamak istediği için Türkiye'yi bir güç olarak gördüğünü göstermek üzere bu oyun oynamaya hazır"

“ esasen tatbikatın turunun önemli”

"Eğer suda insan kurtarma praktiğini yapılıyorsa bir şey, eğer düşmana karşın savaşma tatbikatını yapılıyorsa çok farklı bir şey"

Hiç yorum yok: