21 Mart 2009 Cumartesi

ARSENİKLİ SULARIMIZ


ANLAYANA SAYGILAR.


BİR GÜN;ANKARA BELEDİYE BAŞKANI DURUP DURURKEN ŞAŞIRTICI BİR AÇIKLAMA YAPTI.

“İZMİR'İN SUYU ARSENİKLİ” HAKETEN ŞAŞIRDIK VE SEN ANKARANIN BELEDİYE BAŞKANISIN, AMA NE MÜBAREK İNSANSINKİ SADECE ANKARA’YI DEĞİL İZMİR'DE DÜŞÜNÜYGORSUN DEDİK.

SONRA BAKTIKKİ SADECE İZMİR'İN DEĞİL NEREDEYSE TÜM TÜRKİYE'NİN SUYU ARSENİKLİMİŞ.

TÜM BELEDİYE BAŞKANLARI KANDIRMIŞ BİZİ.

TÜM ÜLKEDE TEPKİLER GELMEYE BAŞLADI. MUSLUKLAR SUSTU DAMACANALAR ÇIKTI PİYASAYA.

HATTA ÖĞRENCİLERE OKULLARDA SU DAĞITTIK.
İZMİR BELEDİYESİ ARITMA TESİSLERİ YAPMAYA BAŞLADI.

200 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPTI. (Resim yazılarını okuyabilmek için üzerine tıklayın)
SONRA BİRÇOK AÇIKLAMA GELDİ. BİLİM İNSANLARINDAN ONDAN BUNDAN.

AMA HEPSİ CILIZ KALDI. BİR ANDA SUYUMUZU İÇEMEZ OLDUK.

HATTA:

Sağlık Bakanlığı ve Dünya Sağlık Örgütü (WHO) suda bulunabilecek arsenik için maksimum seviyeyi belirliyor ve buna içme suyu üreten şehir ve şirketlerin uyması gerekiyor. ESKİDEN BU RAKAM LİTREDE 50 MİKROGRAM İDİ VE BİRKAÇ YIL ÖNCESİNDE 10 MİKROGRAMA ÇEKİLDİ. Bu geçiş mesela ABD'de Ocak 2006'da oldu. Yeni limit uygulaması beraberinde yatırım gerekliliği getiriyor. Yani o zamana kadar 50 mikrogramın altına inmesi yeterli iken bir anda yetersiz hale gelmiş oluyor. YANİ NEDİYOR?

ASLINDA BU ORANLAR İSTENİLDİĞİ GİBİ DEĞİŞTİRİLE BİLİR; DİYOR. YANİ SİYASETE AÇIK, DİYOR. KİM Mİ DİYOR BUNU?

HİÇ CANIM ÖNEMLİ BİRİ DEĞİL.

ABD'de sudaki arseniği yok etmek üzere geliştirilen ve DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEK 6 BULUŞTAN BİRİ olarak gösterilen ‘KİR MIKNATISI’ projesinde yer alan 6 bilim adamından biri olan ODTÜ mezunu Kimya Doktoru CAFER YAVUZ, ülkesinden binlerce kilometre uzaktan ‘İzmir'deki arsenikli su’ tartışmalarına, “Bu suyu 6 yıl içmiş biri olarak” diyor.
Çok detaylı okumak için:

http://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=SonDakika&ArticleID=986704


YOK; BİZ YİNE İNANMADIK. SULARIMIZA DÜŞMAN GİBİ BAKTIK. BİRAZ ESKİYE TAM BİR YIL ONBİR GÜN ÖNCESİNE DÖNELİM OZAMAN:

EDİRNE’BELEDİYESİ DAHA YENİ DEDE OLDUĞUNDAN DOLAYI,ADI DEDE OLAN BİR OPERASYON YAPILDI. 10 Mart 2008 Edirne’de DEDE OPERASYANU YAPILIYOR ve Eski Cumhur Başkanı Turgut Özal’ın oğlu ve Malatya Milletvekili AHMET ÖZAL tutuklanıyor. Ahmet Özal’ın, Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde ifade veriyor. AHMET ÖZAL İFADESİNDE TÜRKİYE’DE 3 BİN BELEDİYENİN SU ŞEBEKELERİNİN İMTİYAZ HAKKINI SATACAĞINI VE BUNUNLA BİRLİKTE ÖN ÖDEMELİ SAYAÇ SATIŞININ DA OLACAĞINI SÖYLEYEREK, BUNUN PİYASADA 90 MİLYAR DOLARLIK BİR PASTA YARATTIĞINI ANLATTI. HÜKÜMETİN SU BAKANLIĞI KURMA HAZIRLIĞI İÇİNDE OLDUĞUNU VE BAKANLIĞIN KURULMASINDAN SONRA TÜRKİYE’DEKİ SU KONUSUNDA TEK YETKİNİN BURAYA DEVREDİLECEK OLACAĞINA DİKKAT ÇEKEN AHMET ÖZAL, BU NEDENLE KÜRESEL SERMAYENİN VE BÜYÜK ŞİRKETLERİN BİR AN ÖNCE YEREL YÖNETİMLERİN ELİNDE BULUNAN SUYUN İMTİYAZ HAKLARINI ALMAK İÇİN HAREKETE GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ. AHMET ÖZAL, “SÖZ KONUSU ŞİRKET YÖNETİCİLERİ DE BANA GELİP İMTİYAZ SÖZLEŞMELERİNE KATILACAK BÜYÜK SERMAYE GRUPLARINI İKNA ETMEM KONUSUNDA YARDIM İSTEDİLER” DEDİ. MEHER MÜBAREK İNSAN;ANKARA'IN BELEDİYE BAŞKANININ BAKIN ARKASINDA KİM VAR? MOSSADIN İKİNCİ ADAMI DAVİD KİMCHE. GLOCAL FORUM DİYE BİR ÇALIŞMA GÖTÜRÜYORLAR BERABER. GLOBAL+LOCAL =GLOCAL OLMUŞ. ARALARI ÇOK İYİ. HATTA RECEP TAYYİP ERDOĞAN ZORLANA ZORLANA 29 MART 2009 SEÇİMLERİNDE YİNE "ANKARADA GÖKÇEK KARDEŞİMLE YOLA DEVAM" DEMESİNİN ARKASINDAKİ GİZLİ ELİN MOSSADIN BU NADİDE KİŞİLİĞİ OLDUĞU YAZILDI ÇİZİLDİ.
MEĞER BU NADİDE KİŞİLİK KİMMİŞ:

İNGİLİZ BEYEFENDİSİDavid Kimche, aristokratik, pekçok haham da çıkarmış bir İsviçreli Yahudi ailesinin üyesi. Ailesi, o doğmandan hemen önce İngiltere’ye yerleşiyor. Kimche, İngiltere’de doğuyor. Zaten kimche’yi daha sonra gireceği Mossad’da mesleki başarısı kadar, İngiliz “inceliği” de ayırıyor iş arkadaşlarından. “Kaba saba” diye tabir edilen diğer Mossad elemanlarının yanında Kimche son derece sofistike bulunuyor. MOSSAD’A GİRİŞ Kimche 1946’da Filistin’e gidiyor. İsrail devleti kurulduktan sonra şansını İsrail dışişleri bakanlığında deniyor ama imtihanlarda başarılı olamıyor. Bir süre Jerusalem Post’ta gece editörlüğü yapıyor. Bir süre sonra, yeni kurulan Mossad’a girmeyi başarıyor. AFRİKA YILLARI David Kimche , 1950’li ve 1960’lı yıllarda Afrika’da görülüyor. Yeni yeni bağımsız devletler oluşur, Afrika darbelerle çalkanırken, kıtada “David Sharon” sahte adıyla görev yapan İsrail dışişleri yetkilisi olarak bütün olup bitenlerde etkin rolü olduğu söyleniyor. O dönemde Afrika’da görev yapan gazeteciler David Sharon’u belli başlı bir haber kaynağı olarak anımsıyorlar. Tabii bazen de dezenformasyon, yönlendirici haber kaynağı… David Kimche valizini alıp bir Afrika ülkesine gidiyor, oradan ayrıldıktan birkaç gün sonra orada ya bir iç savaş başlıyor yahut bir darbe gerçekleşiyor. Afrika’nın ünlü yöneticilerinden İdi Amin’in arkasında da David Kimche (ya da Sharon) gölgesi görülüyor.

KÜRTLERLE DANS Kimche aynı yıllarda Irak’taki Kürtlerle de teması kuran adam. Barzaniyi eğiten ve silahlandıran isim. Bugün kuzey Irak’ta gelinen noktanın başlangıcında da o var yani. Kimche’nin bir diğer ilgi alanı da İran ve Türkiye. Arap olmayan Müslüman Ortadoğu ülkeleriyle sıkı ilişkileri var. Kimche 1970lerde Mossad’ın tepesine kadar yükseliyor, ikinci adam oluyor. Mossad’ın başına geçmesine kesin gözüyle bakılırken, ani bir biçimde tasfiye ediliyor. Mossad Başkanı, Kimche’yi kendisine bağlı bağımsız bir örgütlenme ve finans yapısı kurmakla ve bunu Mossad’ın başına geçmek için kullanmaya kalkışmakla suçluyor.
İRANGATE David Kimche’nin sonraki durağı İsrail Dışişleri Bakanlığı oluyor. Kimche, İsrail dışişleri bakanlığı müsteşarlığına getiriliyor. 1980larin başındaki bu görevi sırasında İsrail Lübnan’I işgal ediyor. İşgalin önemli aktörlerin birisi de Kimche. David Kimche’nin en ilginç faaliyetlerinden biri ‘80lerin ikinci yarısında gerçekleşiyor. 1987’de patlak veren İrangate skandalının arkasında Kimche çıkıyor. Amerika, tüm dünyayı İran’a ambargo uygulamaya çağırırken, kendisi, “Lübnan’da rehin tutulan vatandaşlarına karşılık” diyerek İran’a silah satmakta, buradan gelen parayı da Nicaragu’daki anti-komünist Contra gerillalarına aktarıyordu. Ancak ABD İran’la doğrudan temas halinde değildi; arada İsrail, İsrail adına da öncelikle David Kimsche vardı! Kimsche, dışişleri bakanlığındaki görevinden sonra da bu işlerden kopmuş görünmüyor. İsrail dışilişkiler konseyinde faal, son senelerde de Glocal Forum’un yönetim kurulu başkanı. Kimsche bu sıfatıyla geçen yıl Türkiye’ye geldi, Ankara belediye başkanı Melih Gökçek’le görüştü.

GLOCAL FORUM NE YAPAR? Başında, İsrail’in en seçkin istihbarat ve diplomasi şahsiyetlerinden birinin bulunduğu Glocal Forum faaliyet amaçlarını şöyle tarif ediyor: Barış inşa etmek, tarım ve beslenme, bilgi ve iletişim teknolojileri, çocuklar, gençler, spor, sanat faaliyetleri. Kuruluş, bu alanlarda politika formüle eden bir think-tanki de bünyesinde barındırıyor. Proje bazlı olarak çalışan Glocal Forum, adından da anlaşılacağı üzere (Global ile Local’in, kürsel ile yerelin karışımı: Glocal) küresel çapta yerel odaklı çalışıyor. Yerel odakta ise şehir ve şehirler arası ilişkiler bulunmakta. Glocal Forum, sivil toplum örgütlerinin yerel düzeydeki etkinliklerini arttırmayı öngörüyor. Kafkasya ve Ortadoğu’nun sivil darbeler ve savaşlarla çalkandığı, Büyük Ortadoğu Projesinin dört koldan, öncelikle de toplumsal düzeyde uygulanmaya koyulduğu bir dönemde, başında sicili epey kabarık bir eski Mossad şefinin bulunduğu bir uluslar arası kuruluş Ankara’da büyük bir toplantı gerçekleştirecek. MÜBAREK İNSAN MELİH GÖKÇEK İN OĞLU GENÇGLOCALMIŞ. BİR TOPLANTIDA İNGİLİZCE OLARAK: "AVRUPA BİRLİĞİ HRİSTİYAN KLUBU DEĞİLDİ"

DEMİŞ.

BÜTÜN BUNLARI NEDEN YAZDIK?

YENİ Mİ DUYDUK?

HAYIR.

BAKIN NEDEN:


16–22 Mart 2009 tarihleri arasında sürecek olan 5. Dünya Su Forumu İstanbul’da Cumhurbaşkanı Gül’ün açılış konuşmasıyla başladı. Büyük su buluşmasına yaklaşık 30 bin kişinin katılması bekleniyor. 5. Dünya Su Forumu, Habitat’dan bu yana İstanbul’da düzenlenen en büyük ve en kalabalık toplantı olma özelliğini de taşıyor. 5.Dünya Su Forumu’nun ana teması ‘FARKLILIKLARIN SUDA YAKINLAŞMASI’ (Bridging Divides for Water).
FARKLIYMIŞIZ, SATACAKMIŞIZ SUYUMUZU VE YAKINLAŞAKMIŞIZ. 21 MART'IN NEVRUZ OLMASIDA SADECE BİR TESADÜF TABİ. AKLINIZA BİR ŞEY GELMESİN SAKIN.
BAKINIZ YAKINLAŞMIŞIZ BİLE
BELKİ OZAMAN BİZE BİR KÜRT KEDİSİ VERİR. BUGÜN NEVRUZ DEĞİL Mİ? OZAMAN ŞÖYLE BİTİRELİM. HEY GİDİ İSRAİL. HADİ YİNE İYİSİN. NEVSUYUN KUTLU OLSUN. KANA KANA İÇ, YIKAN, GARK OL. SEVGİLİ TÜRK HALKIM SENDE AŞAĞIDAKİ RESİMLERE İYİ BAK.
ÇÜNKÜ BU ARTIK ÇOK BOL GÖRECEĞİN MANZARA OLMAYACAK.

Hiç yorum yok: